RTL-Peter had jaren geleden eigen Wietze-moment

Peter van der Vorst heeft jaren geleden zelf een eigen Wietze-moment meegemaakt. Ook hij werd op een slinkse wijze verraden door zijn collega’s. Dat vertelt de RTL 4-presentator in zijn column in Televizier. Wietze de Jager is door goede vriend Mattie Valk bedonderd voor zes ton en een Tesla. Nu zit De Jager ‘ziek’ thuis. Van der Vorst weet precies wat er door De Jager heen gaat. “Wietze voelt zich uiteraard verraden. Zelf ken ik dat gevoel helaas ook“, zegt de succesvolle tv-maker.

Zestien jaar geleden richtte Van der Vorst met een aantal collega’s de ­Vereniging Verslaggevers Koninklijk Huis op. Dat ging jarenlang goed, totdat hij ineens een mail kreeg van de voorzitter die meldde dat hij per direct niet meer welkom was bij de bijeenkomsten. ­

Bizar, vond Van der Vorst het. “Officiële reden: ik werkte mee aan RTL Boulevard en dat vonden ze ‘not done’. Opmerkelijk, want dat programma bestond al vanaf de start van de club.”

Later hoorde ik dat het bestuur een dag na mijn ‘uitzetting’ bij prins Willem-Alexander aan tafel zat om te regelen dat ze met hem en Máxima ‘of the record’ gesprekken konden voeren. Aangezien onze huidige koning en ik in die tijd niet ‘on speaking terms’ waren, was het natuurlijk handiger om mij daar niet bij te hebben.”

Net als Wietse stuurde Van der Vorst een emotionele mail naar de collega’s. “Pas jaren later boden een paar van hen hun excuses aan. Maar toch is de wond van dat mes in m’n rug altijd blijven steken. Vergeven is één ding, vergeten is iets anders. Sterkte, Wietze!

Overigens stapten Frits Wester en Erik Mouthaan destijds uit solidariteit met Van der Vorst ook uit de vereniging. De rest bleef zitten.

Foto: RTL Nederland

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen