RTL Boulevard steunt Jan Smit in Jinek-rel

RTL Boulevard steunt Jan Smit in de rel om de uitspraken die hij deed in Jinek over het experimentele bijstandsfeestje van staatssecretaris Jette Klijnsma. Dat lieten de coryfeeën van de showrubriek woensdagavond weten op RTL 4. Smit vindt dat mensen gewoon moeten werken voor hun geld en dat je alleen bijstand mag krijgen als je hard op zoek bent naar een baan, maar Klijnsma wil die sollicitatieplicht laten varen en mensen de kans geven om zichzelf creatief te ontplooien in de bijstand.

Omdat Smit veel geld heeft en überhaupt nooit iets te maken zal krijgen met de bijstand, vinden veel mensen dat hij zijn mond moet houden. Maar RTL Boulevard steunt de zanger. “Ik ben het wel eens met Jan“, aldus Frank Dane.

Maan de Steenwinkel stelt dat ook zij gewoon heeft moeten werken voor haar geld. “Ik heb vroeger ook in een cafeetje gewerkt. Ik vond het heel leuk, want het is heel leerzaam om dat te doen.

Het is goed om een baan te hebben, in plaats van thuis te zitten, zegt De Steenwinkel. “Je moet iets opbouwen in het begin van je carrière.”

Techdeskundige Vivianne Bendermacher denkt hetzelfde. “Het is altijd goed voor je om te werken. Het is goed voor je bescheidenheid om andere dingen te doen voordat je bij je droom komt. Thuiszitten is meer schadelijk dan het baantje accepteren dat onder je niveau is of niet zo leuk.”

Fotograaf William Rutten: “Ik vind dat hij helemaal gelijk heeft.

En Peter van der Vorst: “We zijn het dus eigenlijk allemaal wel met Jan Smit eens.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen