Jan Smit voelt zich aangevallen na Jinek-optreden

Jan Smit heeft veel negatieve reacties gekregen op zijn optreden in de talkshow van Eva Jinek, waar hij maandag felle kritiek uitte op staatssecretaris Jette Klijnsma van Sociale Zaken. Dat vertelt de zanger op sociale media. Klijnsma test een bijstandsfeestje: wel bijstand krijgen, maar niet solliciteren en ondertussen werken aan een eigen ‘bedrijf’ (tasjes in elkaar naaien). Onnozel, vindt Jan Smit het, zei hij in Jinek. Maar veel van zijn volgers vinden dat hij makkelijk praten heeft.

Smit heeft naar eigen zeggen een hoop boze reacties gekregen. “Het is toch wel bijzonder om een aantal verschillende reacties te lezen op mijn vraag aan staatsecretaris Jetta Klijnsma aan tafel bij Eva Jinek! Wie het namelijk heeft gezien weet dat er met geen woord gerept is over welke mensen dan ook, die om de meest uiteenlopende redenen in de bijstand zitten. Dat ik daar nu op word aangevallen neem ik maar even voor lief…

Het lijkt wel of je geen mening mag hebben als je succesvol bent, zegt Smit. “Kennelijk mag ik mezelf niet hardop afvragen of het verstandig is om jonge twintigers bijstandshulp te verlenen omdat ze hun droombaan niet meteen vinden! Dan ben ik maar raar.”

De Avrotros-ster blijft bij zijn standpunt. “In mijn optiek is bijstandshulp bedoelt voor zieke mensen, mensen met een handicap, mensen die gedwongen ontslagen zijn, mensen die om psychische of lichamelijke redenen niet meer kunnen werken, alleenstaanden met kinderen die het hoofd niet boven water kunnen houden óf mensen die aan kunnen tonen dat ze zonder extra hulp niet kunnen overleven!

Maar als je zoals in mijn situatie wél een goede baan hebt met een paar centen op de bank, (waar ik me al vanaf mijn 10e voor uit de naad werk) mag je niet een open discussie voeren met een staatssecretaris die mede verantwoordelijk is voor de toekomst van ons land…

Foto: Avrotros

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen