NPO 1 verkiest De Avondetappe boven Jinek

Door een wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen op het EK Vrouwenvoetbal is er op donderdag maar plek voor één talkshow op de late avond van NPO 1. De zenderleiding heeft ervoor gekozen om De Avondetappe wél uit te zenden en Jinek niet. Dat meldt het AD vandaag. De Avondetappe zal donderdag om 23.00 uur beginnen. Als daarna ook nog Jinek op de buis zou moeten komen, zou het allemaal wel erg laat worden. Al begon De Avondetappe vorig jaar wél enkele keren na middernacht.

Vanwege het EK Voetbal schoof De Avondetappe vorig jaar in de eerste uitzendweek geregeld op naar ná twaalf uur ’s avonds, maar daar kiest NPO 1 in dit geval niet voor.

Programmacoördinator Baukje Tjeerdsma van de NPO laat weten dat uitwijken naar NPO 2, waar Jinek na Nieuwsuur zou kunnen beginnen, geen optie is. “Een talkshow tegenover een andere talkshow leek ons geen goed idee. En het is eenmalig, anders hadden we wel naar een andere oplossing gekeken.’’

Na deze week is het weer over en uit met de Tour de France, dus dan kan Jinek eventueel wél weer uitwijken naar een later tijdstip.

KRO-NCRV laat weten dat het eenmalig vervallen van Jinek ‘geen issue’ is. “Natuurlijk moet een dagelijkse late avond talkshow er elke avond zijn, maar we maken graag plaats voor een belangrijk evenement als het EK vrouwenvoetbal.’’

Nederland – Denemarken op het EK Vrouwenvoetbal is donderdag vanaf 20.35 uur te volgen op NPO 1. Aansluitend om 23.00 uur is dus De Avondetappe te zien.

Foto: Pim van Boesschoten/KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen