Mattie Valk: zes ton, een Tesla en dalende luistercijfers

De luistercijfers van Qmusic zitten in de lift naar beneden sinds het uiteenvallen van het radioduo Mattie & Wietze, die jarenlang dé gezichten van de zender waren. Dat blijkt vandaag uit de nieuwste luistercijfers van het Nationaal Luister Onderzoek, over de periode mei-juni. De streek die Mattie Valk zijn radiovriend Wietze de Jager heeft geleverd wordt afgestraft door de luisteraar. Valk tekende achter De Jagers rug om stiekem een solocontract bij Qmusic ter waarde van zes ton en een Tesla.

Terwijl Valk tekende, was De Jager in de veronderstelling dat ze samen als collega’s én vrienden zouden overstappen naar Sky Radio. Valk koos voor zichzelf.

Nu zit Qmusic in de lift naar beneden: het station daalde in de meetperiode april-mei al van 9,4 naar 9,1 procent, en in mei-juni komt daar een daling van 9,1 naar 8,9 procent bovenop.

Ter vergelijking: in de meetperiode september-oktober 2016 behaalde Qmusic nog 10,1 procent aandeel en was het de tweede zender van Nederland. Nu is het de nummer vier.

De radiozender-top-drie bestaat nu uit Radio 538 (13,1 procent), NPO Radio 2 (10,2 procent) en Sky Radio (9,9 procent).

Een volledig overzicht kunt u vinden op radiosite RadioFreak.

Foto: Qmusic

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen