NOS verzekert zich tot 2023 van Tour de France

De Tour de France is ook de komende zeven jaar te zien bij de NOS. De omroep zet de verbintenis met de Franse wielerorganisatie ASO, die liep tot 2019, voort tot en met de Tour van 2023. Dat is zojuist aangekondigd in Düsseldorf, vlak voor de start van de 104e editie van het Franse wielerevenement. De NOS zendt de Ronde van Frankrijk al uit sinds 1969. Nieuw in de nieuwe overeenkomst is dat de NOS ook de social mediarechten van het evenement heeft verworven. 

NOS-directeur Jan de Jong: “Het behouden van sportrechten is in het huidige medialandschap geen vanzelfsprekendheid. Vandaar dat de lengte en inhoud van het nieuwe contract bijzonder is.”

De NOS verslaat topsport. De Tour past naadloos in het NOS-aanbod met rechten van de Olympische Spelen, WK en EK voetbal en de Eredivisie. De Tour blijft de komende jaren journalistiek gezien zeer relevant, zeker nu Nederland met een talentvolle lichting wielrenners kans maakt op succes.

De nieuwe overeenkomst bevat ook de uitzendrechten voor de wielerklassiekers Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik, Waalse Pijl, Parijs-Nice, Critérium du Dauphiné en Parijs-Tours. De NOS beschikt over een uitgebreid wielerpakket, want ook de Ronde van Spanje en de wereldkampioenschappen zijn de komende jaren bij de NOS te zien.

De NOS heeft ook de social mediarechten van de Tour de France verworven. De Tour is nu al te volgen op tv, radio, NOS.nl en de NOS-app, en vanaf 2020 ook op social mediaplatformen. De Jong: “Door live sportevenementen ook via social media aan te bieden spelen we in op het mediagebruik van een groter en jonger publiek. De Tour is de komende jaren dus voor het breedst mogelijke publiek beschikbaar.

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen