Monique Hendrickx niet puur voor de poen naar RTL 4

De stap van Monique Hendrickx van acteren in toonaangevend drama naar presenteren op een commerciële zender is niet puur ingegeven door financiële overwegingen. Dat vertelde de actrice maandagavond in RTL Summer Night. Hendrickx is dit najaar te zien als RTL 4-presentatrice: ze gaat het programma Kroongetuige presenteren. “Kijk, als ik het gratis had moeten doen, had ik het niet gedaan, maar ik vind het gewoon hartstikke leuk om te doen“, vertelde ze in de talkshow.

RTL staat bekend als een incrowd-clubje, dus de keuze voor Hendrickx is redelijk verrassend. “Zij wilden een beetje out of the box denken door mij te vragen en ik zit natuurlijk via Penoza een beetje in de criminele hoek. Het leek mij gewoon echt leuk om uit te proberen of ik het kan. Het is niet zo makkelijk.”

In RTL Summer Night was haar eerste presentatietekst te zien. “Ik presenteer, maar ik speel eigenlijk ook een beetje de hoofdcommissaris. De moord is fictie, maar het onderzoek is echt. Ik leg de onderzoeken uit en stuur hen op pad. Binnen een bepaalde tijd moeten ze onderzoeken afwerken.”

Is het niet gewoon een soort Wie is de Mol? “Het verschil met Wie is de Mol is dat die onderzoeken eigenlijk allemaal in het teken staan van de moord oplossen. Er is een fictiegedeelte en dat wordt gespeeld door Zweedse acteurs. Als kijker zie je dat wél, maar niet als rechercheur. Als kijker loop je dus voor op de Zweedse rechercheurs.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen