Merel voelde zich niet gelijkwaardig aan Rick Nieman

Merel Westrik is blij met haar huidige co-host bij het RTL Nieuws: Antoin Peeters. Ze voelde zich in haar vorige duopresentatie, met Rick Nieman, minder gelijkwaardig. Dat vertelt ze in gesprek met weekblad Televizier. Westrik werd in 2014 aangenomen als opvolger van Suzanne Bosman. Co-host Nieman vertrok een jaar later. Nu werkt ze al weer enige tijd samen met Peeters en dat bevalt haar goed. “Heel goed, we hebben net ons tweejarig jubileum gevierd!“, zegt de presentatrice.

De tijd vliegt, aldus Westrik. “Ik begon drie jaar geleden als groentje naast Rick Nieman, die er al bijna twintig jaar werkte. Hij was ontzettend ervaren. In het begin was dat redelijk imponerend, al ging dat er snel af. Het was heel prettig werken met Rick, maar met Antoin voelt het iets gelijkwaardiger.”

Inmiddels zijn Westrik en Peeters goed op elkaar ingespeeld. “We kunnen ontzettend lachen, maar ook heel serieus aan het werk zijn. We schrijven zelf onze presentatieteksten en leveren dan commentaar op elkaar. Dat is niet altijd leuk. Als ik op een tekst heb zitten zwoegen die Antoine nog steeds te ingewikkeld vindt, roep ik weleens ‘Doe het lekker zelf!’

Het is nooit fijn als iemand in je ­teksten zit, maar we hebben alle vertrouwen in elkaar. We kunnen dan ook nog toegeven dat het beter is geworden.

Foto: RTL Nieuws

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen