Jinek voor het eerst twee dagen op rij boven miljoen

De zomer is van Eva Jinek. Haar late-nightshow Jinek scoorde gisteren voor de tweede avond op rij meer dan een miljoen kijkers en dat is een unicum. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Na de 1,041 miljoen kijkers op dinsdag, zat ze woensdag op 1,003 miljoen kijkers. Daarmee weet de tv-ster ongeveer een kwart van alle kijkers om half elf te vermaken. Ze verslaat alle concurrentie, waaronder RTL Summer Night met Beau van Erven Dorens op RTL 4 en Hart van Nederland op SBS 6.

De meest bekeken Jinek-alternatieven op woensdag waren Hart van Nederland met 818.000 kijkers (18 procent) op SBS 6, RTL Summer Night met 703.000 kijkers (15 procent) op RTL 4, Shownieuws met 681.000 kijkers (18 procent) op SBS 6 en Nieuwsuur met 610.000 kijkers (12 procent) op NPO 2.

Jinek had woensdag onder meer PvdA-leider Lodewijk Asscher aan tafel. Ook had ze een item over stierenvechten, waarvoor Peter Janssen, beter bekend als de ‘Vegan Streaker’, aan tafel zat. Hij werd beroemd toen hij bij Mooi Weer De Leeuw in een slip de studio binnen rende en ‘Vlees is moord’ schreeuwde.

De meest bekeken aflevering van Jinek is nog altijd die op 14 februari, toen Patricia Paay haar verhaal deed. Er keken 1,4 miljoen mensen (41 procent).

Foto: Pim van Boesschoten/KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen