Jamai Loman: ‘Er is paniek in televisieland’

Jamai Loman voelt dat er echt wat paniek is in televisieland om de dalende kijkcijfers. Dat zegt het Idols-jurylid en de The Voice-reporter in gesprek met Radio 10. Veel mensen bij de televisie maken zich zorgen om de nieuwe media, weet Loman. “Er is een beetje een soort van paniek in het tv-landschap door internetprogramma’s en vloggers enzo. Over de hele linie vallen er best wel wat kijkers weg. Het echte grote amusement wordt bijna niet meer gemaakt. Dat is wel uitzonderlijk.”

Als jurylid van Idols sloeg Loman een nieuwe weg in in tv-land, maar hij realiseert zich dat roem vergankelijk is. “Tv is best wel vergankelijk. Ik weet nooit wanneer je nou weer hot of not bent. Dat kan per jaar weer anders zijn.

Komt hij eigenlijk terug als jurylid in Idols? “Nee, volgens mij is het überhaupt nog helemaal niet duidelijk of het wel of niet terugkomt.”

Op de vraag of hij het wel weer zou willen, antwoordt hij: “Dat weet ik ook niet. Dat ligt ook helemaal weer aan de samenstelling van de jury en hoe het programma eruit gaat zien. Dat weet ik niet.”

Je moet ook kijken naar de toekomst en welke kant je op wil. Ik vind het natuurlijk wel leuk om amusement te blijven doen, het liefst de muziekkant.

Foto: RTL Nederland

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen