‘Filemon Wesselink moet zichzelf opnieuw uitvinden’

Het werd jarenlang tegen Paul de Leeuw gezegd en nu krijgt ook Filemon Wesselink het voor zijn kiezen: na een reeks gelijksoortige programma’s is het tijd voor de presentator om zichzelf opnieuw uit te vinden. Dat zegt mediacolumnist Özcan Akyol van VARAgids in het omroepblad. De meest recente egoshow van Wesselink, Filemon Slaat Door, was een inhoudelijke flop, omdat de presentator afhaakte voor de grote finale: een kickboksgevecht met Ajouad El Miloudi.

Het is trash-tv, vindt Akyol. “Ik vind Filemon een sympathiek kerel, maar bespeur al langere tijd dat hij tinnef maakt, waarmee ik wil zeggen: het is allemaal inwisselbare troep.”

Het lijkt volgens Akyol of de BNN-presentator in een tv-crisis verkeert. “Volgens mij heeft die jongen geen inspiratie meer. Het zou goed voor hem zijn om een poos van de buis te verdwijnen, zodat hij met vakmensen en vertrouwelingen kan praten over de verdere invulling van zijn carrière.”

Het is tijd dat het roer om gaat, waarschuwt de schrijver. “Anders zal het allemaal tragisch aflopen, bijvoorbeeld op een duikplank van SBS 6“, zegt hij.

De VARAgids-column van Özcan Akyol kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNN-VARA, Michel Schnater

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen