Tv-ster en zangeres Sandra Reemer (66) overleden

Sandra Reemer is op 66-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van borstkanker. Dat heeft haar management vandaag laten weten. Reemer, die begin dit jaar nog te zien was als kandidaat in het NPO 1-programma Gouden Jaren: Indonesië, werd in maart geconfronteerd met de diagnose van borstkanker. Het kwam ‘aan als een mokerslag’, zei ze in De Telegraaf. “Ik had een knobbeltje, al een paar maanden. Waarmee ik, zoals waarschijnlijk zoveel vrouwen, maar bleef rondlopen.”

Ze durfde er niet mee naar de dokter. “Je denkt of hoopt dat het niets is, dat het weggaat. Mijn huisarts drong aan dat ik naar een specialist zou gaan, maar ik had natuurlijk altijd een excuus.

Het bleek borstkanker. Ze begon gelijk met de behandeling. “Ik ben al bestraald en zit midden in een traject van chemotherapie. Ik voel me gelukkig erg goed, alleen af en toe een klein beetje moe. Ik hoop dat dat zo blijft, maar dat weet je niet.

Reemer heeft in haar leven veel muziek gemaakt, maar was ook presentatrice. Vanaf 1986 was Reemer de assistente van Jos Brink bij de presentatie van het televisieprogramma Wedden, dat..?, waar ze ooit door Brink liefkozend als kroepoekje werd aangesproken.

In 2005 herhaalden Brink en Reemer hun samenwerking door voor het Liliane Fonds eenmalig terug te keren met Wedden Dat.

Vorige maand was Reemer nog te zien in de Songfestivalprogrammering van Avrotros.

Foto: Nick van Ormondt

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen