Roosmarijn Reijmer spreekt 538 aan op vrouwentekort

Geplaatst op do 29 jun 2017 om 14:15

Roosmarijn Reijmer vindt dat er niet alleen wat moet gebeuren aan de verdeling man-vrouw op haar eigen NPO 3FM, maar ook bij marktleider Radio 538. Dat laat de dj weten op Twitter. Waar NPO 3FM vrouwen op de minder prominente plekken heeft, heeft 538 helemáál geen vrouwen. “Meer vrouwen op de andere zenders eerst vooral graag. hier hebben we al superveel goeie, al kunnen ze altijd nog beter geplaatst“, zegt ze. “Ik hoop dat ook een station als Radio 538 (nul vrouwen) volgt!

NRC Handelsblad heeft de verdeling man-vrouw op de verschillende radiozenders in kaart gebracht. In de grafiek is te zien dat blauw (man) overheerst in de programmering van de diverse stations, terwijl rood (vrouw) slechts enigszins voorkomt bij Qmusic en 3FM.

Klaske Tameling, voorzitter van de Stichting Vrouw & Media, is blij met de actie van Reijmer. “Het geeft aan hoe noodzakelijk de discussie over vrouwen in de media is”, zegt hij.

Hoewel Reijmer op 538 wijst, wijst Tameling vooral op de NPO. “Als onderdeel van de NPO heb je de taak een representatieve afspiegeling van de maatschappij te zijn, en het feit dat dat op 3FM en andere zenders, ook intern, nog steeds niet zo is, vind ik zorgelijk.

Vooral omdat 3FM zegt er juist al langer mee bezig te zijn. Dan helpen hun inspanningen blijkbaar nog niet genoeg.

Foto: VPRO
17 Reacties op “Roosmarijn Reijmer spreekt 538 aan op vrouwentekort”


 1. Meneer Kaktus

  Wat een gezeik. Piemel of poes zou geen factor moeten zijn. HET DRAAIT OM TALENT.

 2. Gupje

  En verhoudingsgewijs meer vrouwelijke zwervers, vuilnisophalers, slagers, stratenmakers, huurmoordenaars en havenarbeiders!! Of dat dan weer niet, Roosmarijn?

 3. Edwin

  Die lelijke dikke høer moet haar bek houden.

 4. ziezo

  Roosmarijn, ga zelf nou eens werken als schilder of bouwvakker, oh nee, in dat soort banen zijn de feministes en hun aanhangers in de media niet geïnteresseerd.

 5. Kirth Gersen

  Weer die bolle.

 6. KIP

  Roosmarijn ,jij hebt een morbide overgewicht en een voor de aarde desastreuze ecologische voetafdruk ;vraatzucht en je overbodige reiskilometers voor reportages op festivals en over landen.Begimn je daar eens druk over te maken . Je hoeft namelijk niet verslag te geven voor een nauwelijks beluisterd station en 2 x opscheppen is voor jou niet nodig bij het buffet .

 7. Maoam

  Ach ja what’s next? Straks wordt er een pleidooi gehouden dat de volgende next big thing door een persoon met een donker huidskleur uitgevonden moet worden omdat mensen vinden dat er te weinig diversiteit is onder creatieve uitvinders.

  Leer eens accepteren dat kwaliteit en diversiteit los staan van elkaar. Het zegt al genoeg dat 538 met 0 vrouwen de beste radiostation is van Nederland en 3FM met een goede diversiteitsverdeling slechter dan ooit presteert.

 8. anonymous

  Hou eens op mensen.
  Radio 538 is marktleider zónder vrouwen.
  Houden zo.

 9. Tessa

  Ik wil meer vrouwen en ook negers en ook downies op de radio!!!!

 10. Bart Wijnen

  Begin een zender met alleen vrouwelijke presentatoren. Eens kijken of het aanslaat. Maar dan hebben we in elk geval de maatschappelijke discussie weer bevredigd.

 11. Hans

  Voor Roosmarijn en andere vrouwen die hier zo enorm op hameren. Jullie slaan echt door in jullie driften om alles te vervrouwelijken. Wat is er met jullie dames aan de hand? Tuurlijk mogen er hier en daar best meer vrouwen in de top of op andere plekken. Alleen, relativeer het eens wat meer en maak er niet zo’n drama van. Het begint een beetje op zeuren te lijken.

 12. Mijnheer Pepernoot

  Ga nou eens gewoon plaatjes draaien en stoppen met dat slap geouwehoer!!

 13. Labrador

  Doen we weer de lichaamsdis fokking losers?!

 14. Zevenhuizen

  Jij zult ook wel een flinke rolmops zijn dat je zo getergd reageert.

 15. Zo Jammer

  Wie is in godsnaam deze R Reijmer? Ze is zeker geen DJ!

  In het verleden is er maar één echte vrouwelijke DJ geweest met kwaliteiten en dat was/is ….1,2,3,4,5,6,7,8,9, Tineke !!!!!
  Tineke begonnen op de zeezender Radio Veronica 192, nu nog steeds actief op Radio5.
  De overige dames die programma’s presenteerden in de loop der jaren waren/zijn geen DJ’s maar radio/praatjesmakers.

 16. Dik

  En weg met zwarte piet. #zucht #3fmfailliet

 17. beschuit met muisjes

  Een stichting die opkomt voor (méér) vrouwen in de media — Stichting Vrouw & Media — die voorgezeten wordt door een mán… ? Hmmm… **fronsende wenkbrauwen**

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.