Roosmarijn Reijmer spreekt 538 aan op vrouwentekort

Roosmarijn Reijmer vindt dat er niet alleen wat moet gebeuren aan de verdeling man-vrouw op haar eigen NPO 3FM, maar ook bij marktleider Radio 538. Dat laat de dj weten op Twitter. Waar NPO 3FM vrouwen op de minder prominente plekken heeft, heeft 538 helemáál geen vrouwen. “Meer vrouwen op de andere zenders eerst vooral graag. hier hebben we al superveel goeie, al kunnen ze altijd nog beter geplaatst“, zegt ze. “Ik hoop dat ook een station als Radio 538 (nul vrouwen) volgt!

NRC Handelsblad heeft de verdeling man-vrouw op de verschillende radiozenders in kaart gebracht. In de grafiek is te zien dat blauw (man) overheerst in de programmering van de diverse stations, terwijl rood (vrouw) slechts enigszins voorkomt bij Qmusic en 3FM.

Klaske Tameling, voorzitter van de Stichting Vrouw & Media, is blij met de actie van Reijmer. “Het geeft aan hoe noodzakelijk de discussie over vrouwen in de media is”, zegt hij.

Hoewel Reijmer op 538 wijst, wijst Tameling vooral op de NPO. “Als onderdeel van de NPO heb je de taak een representatieve afspiegeling van de maatschappij te zijn, en het feit dat dat op 3FM en andere zenders, ook intern, nog steeds niet zo is, vind ik zorgelijk.

Vooral omdat 3FM zegt er juist al langer mee bezig te zijn. Dan helpen hun inspanningen blijkbaar nog niet genoeg.

Foto: VPRO

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen