Op een na meest bekeken aflevering Jinek ooit

Geplaatst op wo 28 jun 2017 om 15:00

Spoorloos-makers Derk Bolt en Eugenio Follender hebben Eva Jinek haar op een na meest bekeken Jinek ooit bezorgd. Er keken dinsdag 1,159 miljoen mensen naar de talkshow op NPO 1, goed voor een marktaandeel van 27 procent. Dat blijkt uit cijfers van Stichting Onderzoek. Slechts één keer eerder keken er nóg meer mensen naar Jinek, namelijk op 14 februari, toen Patricia Paay haar eerste interview sinds het uitlekken van haar sekstape gaf. Er keken 1,4 miljoen mensen (41 procent).

Het is de negende keer ooit dat Jinek de miljoengrens passeert. Ze is sinds dit jaar bezig aan een behoorlijke opmars. Jinek heeft RTL Late Night van de troon gestoten als meest bekeken talkshow op de late avond.

Dinsdag bleef RTL Late Night opnieuw heel ver achter: daar keken 521.000 kijkers (13 procent) naar. Het verschil in kijkerspubliek was dus enorm.

Vanavond zitten er twee usual suspects in Jinek, namelijk Joost Vullings over de formatie en Peter R. de Vries over het liquidatieproces Passage, het langstlopende strafproces in Nederland.

De uitzending begint vanavond om 22.25 uur op NPO 1.

Foto: KRO-NCRV
17 Reacties op “Op een na meest bekeken aflevering Jinek ooit”


 1. Remi

  Tja … Humberto deed het even wat minder ;)

 2. Henk

  Mooie TV, bedankt Eva!!

 3. Huiskamer

  Vanavond Thierry Baudet uitnodigen.
  Toespraak tegen de poppenkast vandaag:
  https://www.youtube.com/watch?v=ARhHELotURY

 4. nn

  mooie uitzending, en een verschrikkelijk irritante ERIC VAN MUISWINKEL

 5. Roelof

  Ik had na afloop van de uitzending nog zoveel vragen die niet door haar werden gesteld…..zeer jammer.

  Eigenlijk heb ik dat NOOIT bij Jeroen Pauw. Dit zegt alles.

  Cruciale vraag bijvoorbeeld die ontbrak was namelijk over Derk Bolt zijn suikerziekte en hoe hij daar (en ELN) mee omging.

 6. J

  Knap van Jinek.

  Jammer alleen dat de uitzending gisteren werd ontsierd door Van Muiswinkel, die overduidelijk vlak voor de uitzending een paar flinke snuiven coke had genomen, wat een eikel!

 7. Bep

  NN en J , helemaal mee eens, wat een irritante man die van Muiswinkel. Ik hoop dat de schoonvader van z’n dochter( de psychiater) nog wat voor hem kan doen.Anders maar van tv af. Bah

 8. anonymous

  Vanavond zit Peterrrrr Rrrrr de Vries bij Jinek.
  Niet kijken dus.

 9. 123

  @Roelof: Ik heb ook bepaalde vragen gemist, ook idd over hun gezondheid. Maar ik had ook wel meer vragen verwacht over hun ontvoerders: wie/wat is het? Waar zijn ze op uit? Is er losgeld betaald? (Ze zeggen van niet, maar hoe/wat/waar/waarom zijn ze dan vrijgekomen?)

  Ik denk dat vooral de opluchting regeerde in de uitzending van gisteren. En hoewel dat enorm te begrijpen is: het stond journalistieke hoogstandjes, waar Jinek de laatste tijd juist enorm goed in geworden lijkt te zijn, behoorlijk in de weg.

 10. hugo

  Jinek en journalistieke hoogstandjes: waar en wanneer dan? Wat heb ik gemist?

 11. frans

  Kunnen we nu stoppen met The Bolt soap

 12. Cees

  Ramptoeristen dus

 13. Bah van Erven Dorens

  Wat was er met die van Muiswinkel? Had hij gesnoven ofzo? Irritant ventje was dat. Ook niet grappig.

 14. mix

  @J en Bah van Erven Dorens Coke gesnoven. Dat was ook wat ik dacht op een gegeven moment. De hele tijd dat trekken met die neus. Hij was ook behoorlijk irritant de hele uitzending. Vooral tijdens het gesprek met Derk en die cameraman.

 15. Prins Aardappel IV

  Jinek is lekker.

 16. aammehoela

  Die van Muiswinkel is inderdaad irritant. Sinds hij “bekeerd anti-Zwarte Piet” is heeft hij totaal afgedaan. Wat een onzin die man met het idee om het onderwijs in zijn geheel op de schop te nemen. Neen, het enige wat echt moet veranderen is dat de jeugd weer geschiedenis moet krijgen en verplicht wordt om het nieuws serieus te volgen. Dat is beter dan je druk maken over je uiterlijk, het volgen van vloggers, totaal zinloze tijdsbesteding, en de gehele dag facebook volgen. Het is toch te triest voor woorden dat een 17-jarig meisje niet een wist dat Wit- Rusland een zelfstandig land is. “Dat geloof ik niet, en waar ligt dan Groen-Rusland en Rood-Rusland”. Een meisje met een Hbo-opleiding nota bene. Heel erg dit.
  Ik kwam dit meisje onlangs tegen op een feestje. Ze was nuchter………….

 17. Edwin

  De enige die zich druk maakt ben jij.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.