Evelien de Bruijn rekent niet op dagshow bij Radio 2

Foto: ElvinNPO Radio 2-dj Evelien de Bruijn rekent er niet op dat ze op korte termijn verhuist van de nacht- naar de dagprogrammering. Dat heeft de WNL-presentatrice gezegd in het Mediaforum op NPO Radio 1. De Bruijn steunt Roosmarijn Reijmer in de discussie over het gebrek aan vrouwelijke radio-dj’s. “Ik ben heel blij dat ze even op de barricade springt om te benadrukken dat we er zijn. We zijn niet allemaal op prominente tijdstippen te horen en dat mag wel eens gezegd“, vertelt ze.

Bij Radio 1 zijn er genoeg dames te horen, maar bij Radio 2 en 3FM is dat wel anders. “Ik denk dat dat met een heleboel factoren te maken heeft, bijvoorbeeld dat er bij Radio 2 al een ijzersterke programmering stond op het moment dat bijvoorbeeld ik mij meldde bij Radio 2. Dan kun je niet ineens zeggen: ‘Ik wil best komen werken, maar dan alleen tussen twaalf en twee.’ Zo werkt het niet bij de radio, want daar is al iemand aan het werk. Je moet je plek veroveren.”

Er is geen aanleiding om momenteel te schuiven met de programmering van NPO Radio 2. “Ik geloof dat ik dus nog even geduld moet hebben. Maar bij 3FM is het nu wel het moment om daar nu te gaan kijken, want daar gebeurt nu een heleboel.

De Bruijn verwacht dat er uiteindelijk steeds meer vrouwen te horen zullen zijn. “Het is ook pas iets van de laatste jaren dat vrouwen zich gemeld hebben bij radiostations. We kennen natuurlijk Tineke de Nooij, Jeanne Kooijmans en Claudia de Breij, maar dat zijn allemaal wel stemmen uit het verleden. Het heeft lang geduurd voordat nieuwe dames zich gemeld hebben.”

Er wordt vaker gezegd dat mannen het spelletje radiomaken leuker vinden, maar dat was vroeger zo. Er is één ding waarin vrouwen echt goed zijn en dat is omdat ze gewoon een goed gesprek kunnen voeren met iemand. Ze luisteren en kunnen goed interviewen. Dat is volgens mij ook de reden dat er op Radio 1 veel vrouwen zitten.”

Zelf zit De Bruijn in de nacht tussen twaalf en twee.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen