NPO stelt dat MAX koos voor einde Erica op Reis

De NPO stelt dat niet de zendermanager, maar Omroep MAX zelf heeft gekozen voor het einde van het programma Erica op Reis met Erica Terpstra. Dat meldde Luuk Ikink vrijdagavond in RTL Boulevard. Het einde van Erica op Reis werd vrijdagochtend bekendgemaakt in De Telegraaf. Daarin gaf Terpstra aan dat het de schuld is van een verveelde netmanager, maar dat lijkt niet helemaal zo te zijn. “De NPO laat weten dat het een beslissing is van Omroep MAX“, zo laat Ikink weten.

Ook vandaag in De Telegraaf klinkt een ander geluid. ’JAN SLAGTER hád ERICA kunnen redden…’, kopt de krant groots (via Blendle). “Het plotselinge einde aan Omroep MAX’ succesprogramma Erica op Reis lijkt toch ook een keuze van Jan Slagter te zijn geweest en niet louter van de netmanager.

Volgens de krant is de liefde tussen Slagter en Terpstra bekoeld en is zijn geduld met haar zelfs een beetje op. “Jan had het programma, en daarmee de televisiecarrière van Erica Terpstra, best kunnen redden. Tenminste, wanneer hij dat per se had gewild”, zegt een bron.

Een medewerker van MAX laat weten dat de beslissing mede te maken heeft met het feit dat er anderhalf jaar lang grote problemen zijn geweest met Terpstra’s gezondheid. “Laten we vooropstellen: ze was er ernstig aan toe en iedereen heeft enorm met haar meegeleefd, toen haar herstel elke keer weer langer bleek te duren. Maar een seizoen Erica op Reis kent enorme voorbereidingen.

Het omgooien van een tv-reis is niet zomaar annuleren en opnieuw boeken, benadrukt de bron. Het verzetten van een tv-reis heeft ‘grote gevolgen’ en is bovendien erg duur. “Dat is Erica niet aan te rekenen, zij stond echt te trappelen, maar het is natuurlijk wel een paar keer gebeurd.

Volgens De Telegraaf ligt de schuld dan ook niet alleen bij de NPO. “Zij zijn vaker de gebeten hond, maar volgens ingevoerde bronnen is het dus ook Jan Slagter die het langzaamaan welletjes moet hebben gevonden.

Terpstra laat weten dat ze het ‘chic’ vindt dat ze nog twee afleveringen mag opnemen om afscheid te nemen van Erica op Reis.

Foto: MAX

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen