André van der Toorn legt SBS-werk stil vanwege kanker

Geplaatst op Sat 17 Jun 2017 om 8:46

SBS 6-presentator André van der Toorn is getroffen door lymfeklierkanker. Hij is al geopereerd, maar er zijn uitzaaiingen gevonden. Dat is vrijdagavond gemeld in SBS Shownieuws. Eind mei kreeg Van der Toorn ineens hevige pijn in zijn onderrug, waarna hij werd opgenomen in het ziekenhuis. Uit een MRI-scan is gebleken dat hij lymfeklierkanker heeft. “Er is inmiddels een tumor uit zijn rug verwijderd, maar de ziekte blijkt uitgezaaid“, werd gemeld in de SBS-nieuwsrubriek.

Patty Brard heeft contact gehad met Van der Toorn en zijn familie. “De status nu is dat hij lymfeklierkanker heeft. Van de week wordt er een scan gemaakt in hoeverre het is uitgezaaid. Het goede nieuws is dat hij vanochtend zei dat 70 procent van de patiënten die dit overkomt een overlevingskans hebben. Hij zegt: ‘Ik ga er echt alles aan doen dat ik bij die 70 procent hoor.’ Dat klonk enorm strijdvaardig. Ik ben ontzettend blij voor hem dat hij er zo in staat. Dat moet ook.

Het is ook bij SBS 6 ontzettend hard aangekomen, aldus Brard. “André is denk ik een van de meest talentvolle medewerkers die wij hebben als programmamaker, regisseur, maar ook presentator. Buiten alles is hij ook nog een van de liefste collega’s die wij hebben. Hij is altijd vrolijk en in voor een grap. Hij is de liefste en de grappigste eigenlijk.”

Je verwacht dan niet zo’n schok. Als wij het al als een schok ervaren, zal het voor zijn familie al helemaal zo zijn. Voor hem, zijn vrouw Annemarie en zijn kids.”

Van der Toorn is vooral bekend van Wegmisbruikers. Momenteel is hij te zien op SBS 6 met het programma Van Onze Centen. De laatste twee afleveringen, op 28 juni en 5 juli, worden overgenomen door Kees Tol.

Foto: SBS
13 Reacties op “André van der Toorn legt SBS-werk stil vanwege kanker”


 1. Remi

  Ontzettend vervelend nieuws …
  Hopelijk nog héél veel afleveringen van de Wegmisbruikers …

  Sterkte André !!

 2. KIP

  Hopelijk vindt hij sowieso nog zijn vader .

 3. anonymous

  Sterkte

 4. J

  Succes met het herstel André!

 5. Mark09

  Nu begint het echte leven pas voor Andre.

 6. Ellen

  Sterkte gewenst! Het monster van kanker gaat Hilversum niet voorbij. Hopelijk gaan Bekende Nederlanders zich nu ook inzetten voor nieuwe behandelmethoden. En dan niet met tranentrekkende portretten en door zielige kinderen te laten zien maar door hun eigen verhaal te vertellen en zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de ziekenhuizen en de onderzoeken naar nieuwe medicijnen en behandelmethoden.

 7. Keesjan den Daas

  en dan meteen het bijna nog slechtere nieuws, kees tol neemt het van hem over, ja natuurlijk, kees to, ons multitalent, dat kan toch niet, wat een belediging voor andre!!!!!

 8. Bart M.

  “Kids”…

 9. Marly van der velden Lover

  Dit stukje tekst is letterlijk overgenomen van shownieuws

 10. Ronald

  Sterkte André !!

 11. Walter

  @Ronald

  Hier sluit ik me bij aan. Sterkte beste man!

 12. Bieter

  @Ellen, heb je dat decadente zooitje gezien bij de haringparty in A’dam zuid? Je denkt toch niet dat daar één type tussen staat die een ander iets gunt. Helaas voor André van der Toorn, maar hij zal zijn geluk toch elders moeten zoeken, ik hoop dat hij er doorheen komt en wens hem veel sterkte toe.

 13. Zonnetje

  Artiesten het zijn net mensen.Alleen ze moeten niet zo zeuren…..

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.