André van der Toorn legt SBS-werk stil vanwege kanker

SBS 6-presentator André van der Toorn is getroffen door lymfeklierkanker. Hij is al geopereerd, maar er zijn uitzaaiingen gevonden. Dat is vrijdagavond gemeld in SBS Shownieuws. Eind mei kreeg Van der Toorn ineens hevige pijn in zijn onderrug, waarna hij werd opgenomen in het ziekenhuis. Uit een MRI-scan is gebleken dat hij lymfeklierkanker heeft. “Er is inmiddels een tumor uit zijn rug verwijderd, maar de ziekte blijkt uitgezaaid“, werd gemeld in de SBS-nieuwsrubriek.

Patty Brard heeft contact gehad met Van der Toorn en zijn familie. “De status nu is dat hij lymfeklierkanker heeft. Van de week wordt er een scan gemaakt in hoeverre het is uitgezaaid. Het goede nieuws is dat hij vanochtend zei dat 70 procent van de patiënten die dit overkomt een overlevingskans hebben. Hij zegt: ‘Ik ga er echt alles aan doen dat ik bij die 70 procent hoor.’ Dat klonk enorm strijdvaardig. Ik ben ontzettend blij voor hem dat hij er zo in staat. Dat moet ook.

Het is ook bij SBS 6 ontzettend hard aangekomen, aldus Brard. “André is denk ik een van de meest talentvolle medewerkers die wij hebben als programmamaker, regisseur, maar ook presentator. Buiten alles is hij ook nog een van de liefste collega’s die wij hebben. Hij is altijd vrolijk en in voor een grap. Hij is de liefste en de grappigste eigenlijk.”

Je verwacht dan niet zo’n schok. Als wij het al als een schok ervaren, zal het voor zijn familie al helemaal zo zijn. Voor hem, zijn vrouw Annemarie en zijn kids.”

Van der Toorn is vooral bekend van Wegmisbruikers. Momenteel is hij te zien op SBS 6 met het programma Van Onze Centen. De laatste twee afleveringen, op 28 juni en 5 juli, worden overgenomen door Kees Tol.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen