Marco Louwerens: ‘Geen marionet van Erland Galjaard’

Marco Louwerens, de zenderbaas van RTL 7 en RTL Z, heeft niet het gevoel dat hij continu naar de pijpen van RTL-programmadirecteur Erland Galjaard moet dansen. Hij kan redelijk zelfstandig opereren. Dat heeft hij gezegd in het MAX-programma De Perstribune op NPO Radio 1. Het is niet zo dat éigenlijk Galjaard overal de dienst uitmaakt, zegt Louwerens. “Dat valt eigenlijk wel mee. Bij 7 zijn we een redelijk autonoom groepje. Ik heb uiteraard wel collega’s met wie ik alles bespreek.

Alleen voor echt grote zaken komt Galjaard in beeld, zegt hij. “Als het echt gaat om hele grote zaken als geld of het aankopen van rechten, dan moet ik inderdaad naar mijn bazen toe. Ik kan verder redelijk autonoom mijn dingetje doen.”

Louwerens geniet van zijn werk. “Het leuke van mijn werk is dat ik elke dag weer met mensen aan tafel zit die ik nog nooit heb ontmoet. De meest gekke leuke types uit de adverteerderswereld en presentatoren en noem het maar op. Een paar weken geleden zat ik bijvoorbeeld aan tafel met Sjuul Paradijs, een heel aparte kerel.”

Wat niet iedereen weet, is dat RTL Nederland helemaal geen Nederlands bedrijf is. “Wij zijn een Luxemburgs bedrijf en ik moet gewoon letterlijk veel in Luxemburg aanwezig zijn.”

Dat noemen wij weleens het labyrint der vergetelheid, omdat je nou niet bepaald vrolijk wordt van daar op kantoor zitten. We zijn daar meer met ons eigen team zaken aan het regelen.”

De grootste hit van RTL 7 is Voetbal Inside. Dat programma gaat in elk geval nog één seizoen mee, maar daarna moeten alle betrokkenen weer om tafel met Louwerens.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen