Marco Louwerens: ‘Geen marionet van Erland Galjaard’

Geplaatst op Tue 27 Jun 2017 om 8:49

Marco Louwerens, de zenderbaas van RTL 7 en RTL Z, heeft niet het gevoel dat hij continu naar de pijpen van RTL-programmadirecteur Erland Galjaard moet dansen. Hij kan redelijk zelfstandig opereren. Dat heeft hij gezegd in het MAX-programma De Perstribune op NPO Radio 1. Het is niet zo dat éigenlijk Galjaard overal de dienst uitmaakt, zegt Louwerens. “Dat valt eigenlijk wel mee. Bij 7 zijn we een redelijk autonoom groepje. Ik heb uiteraard wel collega’s met wie ik alles bespreek.

Alleen voor echt grote zaken komt Galjaard in beeld, zegt hij. “Als het echt gaat om hele grote zaken als geld of het aankopen van rechten, dan moet ik inderdaad naar mijn bazen toe. Ik kan verder redelijk autonoom mijn dingetje doen.”

Louwerens geniet van zijn werk. “Het leuke van mijn werk is dat ik elke dag weer met mensen aan tafel zit die ik nog nooit heb ontmoet. De meest gekke leuke types uit de adverteerderswereld en presentatoren en noem het maar op. Een paar weken geleden zat ik bijvoorbeeld aan tafel met Sjuul Paradijs, een heel aparte kerel.”

Wat niet iedereen weet, is dat RTL Nederland helemaal geen Nederlands bedrijf is. “Wij zijn een Luxemburgs bedrijf en ik moet gewoon letterlijk veel in Luxemburg aanwezig zijn.”

Dat noemen wij weleens het labyrint der vergetelheid, omdat je nou niet bepaald vrolijk wordt van daar op kantoor zitten. We zijn daar meer met ons eigen team zaken aan het regelen.”

De grootste hit van RTL 7 is Voetbal Inside. Dat programma gaat in elk geval nog één seizoen mee, maar daarna moeten alle betrokkenen weer om tafel met Louwerens.

Foto: RTL
10 Reacties op “Marco Louwerens: ‘Geen marionet van Erland Galjaard’”


 1. Harmke Harkema

  Af en toe kom ik op MC site. Er wordt te weinig aangehaald van de prachtige programma’s van de EO, en NCRV.En als dat eens gebeurt dan wordt dat afgekraakt zoals bij onze Tijs v.d.Brink. Zend toch eens een keer miss. Marple van de NCRV uit of zo via de VARA. Of optredens met preken van diverse beroemde Predikers van Family tv.Dan komt de VARA met hun NOS, NTR,VPRO en andere verlies gevende omroepen er wel weer bovenop en krijgen ze massaal kijkers. Maar GEEN gevloek of geweld of geschreeuw meer.!

 2. Arie

  Hahahahaha hou gewoon je mond man en ga zijn veters strikken.

 3. mix

  Dit is nou weer typisch zo’n meneertje die veel vergaderd en ouwehoert maar waarbij niets uit zijn vingers komt. Ik snap dat je budget niet heel groot is maar je kan van RTL7 en Z toch nog wel wat meer maken dan wat het nu is.

 4. Walter

  Mmm, wie weet het laatste seizoen van RTL7’s trekpleister: Voetbal Inside.

  Ik hoop dat ze nog daarna doorgaan, anders ben je als voetballiefhebber veroordeeld tot Studio Voetbal (hogere wiskunde-analyses) en Rondo (zakkenvullers met slechte kijkcijfers)…

 5. Geert

  Die gaan gewoon voor meer geld onderhandelen.

 6. Ano Nymous

  Harmke Harkema.

  Gepreek hoort niet meer thuis op de TV. Dat is niet meer van deze tijd.
  TV dient los te staan van religie.

 7. Harmke Harkema

  Meneer of Mevr. Nyenmous, het zou u goed doen om eens de bijbel open te slaan en zich iets meer te gaan verdiepen. Wij moeten gewoon hand in hand met onze Islamitisch gelovige mensen door 1 deur. De NPO TV bedient ons goed met dit gegeven . Ook het NOS journaal doet zijn uiterste best om niet die gruwelijke beelden te laten zien wat onze medelanders niet kunnen plaatsen en wij trouwens ook niet. Dan kijk maar naar die Goddeloze zenders om mijn part. Religie is niet meer weg te denken de komende 100 jaar. Vergeet dat niet a.u.b.Gelukkig komen er op alle Nederlandse scholen al verplicht lessen en uitgaanstripjes naar de moskeeën en leren onze kids al vroeg dat Islam vrede is door mee te bidden naar hun God Allah. Alle leraren zijn zeer enthousiast en zeer gedreven om dat onze kids aan te leren, hulde! Ook onze Min President wenst onze medelanders altijd elk jaar veel vreugde met de Ramadan en daarna met het suikerfeest. Mooie dingen zijn ook dat er gescheiden gym, en les wordt gegeven.Neem een voorbeeld aan onze moedig politie en volg hun voorbeeld.Zij en onze koning geven het voorbeeld ,net als Beatrix altijd heeft gedaan.

 8. Ano Nymous

  Beste Harmke.
  Ik heb totaal geen behoefte een boek open te slaan dat uiteindelijk aanzet tot intolerantie en geweld.De Bijbel, is net zoals bijv. Harry Potter een boek.
  Helemaal fout om kinderen wat op te dringen, die moet je niet indoctrineren met allerlei dogma’s en restricties. Religie verliest gelukkig steeds meer terrein, in mijn gemeente is geen kerk meer open, en ik denk eerder dat het over 100 geen deel meer uitmaakt van de samenleving. Gescheiden gymles? Komt dat serieus nog voor? Dat is zo achterhaald. Triest zelfs…

 9. Goh

  Die trollen steken er echt veel tijd in…

 10. Proest

  Wat een slechte teksten van Louwerens..Is er binnen RTL nou echt geen enkele verstandige collega te vinden die mensen als deze een beetje in de rails houdt? En wat betreft RTL Z: wat een blamage! Is nu echt helemaal niks meer: geen business, geen politiek en geen opinie. Laat staan aansluiting op zakelijk Nederland..

  Erland, Marco lees eens een FD of luister naar BNR en kap eens met die junkfood als undercover bos.. Erland, met dit soort bagger kom je niet erg ver in je eindeloze “intellectuele” inhoudelijke monologen over merk en zenderbouwen…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.