Derek Ogilvie: ‘Rambam zei sorry tegen mij’

Derek Ogilvie heeft excuses gekregen van de makers van het NPO 3-programma Rambam. Dat vertelt de Schotse spokenfluisteraar in dagblad Trouw. Ogilvie werd in 2012 ‘ontmaskerd’ door Rambam: tijdens zijn theatershow sprak hij twintig minuten met de overleden opa van Linda Hakeboom, maar die leeft gewoon. Er keken 639.000 mensen naar de uitzending, waarmee zijn imago naar de maan ging. “Mijn leven lang heb ik moeten aanhoren dat ik een charlatan was“, briest hij.

Hij is neergezet als een oplichter die goedgelovige mensen geld uit de zak probeert te kloppen, aldus Ogilvie. “O, wacht, ik heb een perfect voorbeeld voor je! Een paar jaar geleden werd ik zogenaamd ontmaskerd door het televisie-programma RamBam.

Het medium kan het zich nog goed herinneren. “De programmamaakster zat tijdens de reading achter een vrouw die ook voortdurend haar hand opstak, ze zaten allebei op een flinke afstand van mij vandaan: ik zag wel degelijk een geest, maar ik had kennelijk niet begrepen voor wie hij was gekomen.”

Die journaliste stal de reading door voor te dringen en bevestigde ook nog eens alles wat ik zei, terwijl daar later niets van bleek te kloppen. En nu komt het: de uitzending was zó belabberd dat de producent mij later heeft opgebeld om zijn excuses aan te bieden. Volledige, oprechte verontschuldigingen.”

Ging ik naar de media? Hing ik het aan de grote klok? Nee. Ik hield mijn mond. Maar nu is het echt genoeg. Ik ben geen oplichter. Ik ben geen leugenaar. Sterker nog: ik heb nog nooit gelogen.

Ogilvie is momenteel voortdurend in het nieuws, omdat hij is verwikkeld in een rechtszaak met RTL. Hij zou nog meer dan 100.000 euro tegoed hebben van de mediareus.

Het Trouw-interview met de spokenfluisteraar kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTV Drenthe

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen