‘Lekker Laat misschien elk jaar in de zomer’

Paul de Leeuw weet niet in welke frequentie zijn late-lateshow Lekker Laat terugkeert, als NPO 1 een vervolg ziet zitten. Dat vertelt de VARA-ster in de VARAgids. Lekker Laat is momenteel bezig met zijn tweede van in totaal vier uitzendweken. “Ik mag er van de VARA nu twintig maken en dan kijken we of dat late tijdstip werkt. De opdracht was om het format volledig out of the box te bedenken. Als het een succes wordt, kan het best terugkeren maar hoe en in welke frequentie weet ik niet.”

Mogelijk wordt het net als met de zomertalkshow van Linda de Mol, zegt De Leeuw. “Misschien wel weer een maand lang in de zomer, à la Linda’s Zomerweek.”

Dat zijn zorgen voor later, stelt hij. “Ik ben in elk geval heel blij dat ik deze reeks voor de VARA mag maken. Ik ben al jaar en dag bij de VARA. Was ook de eerste VARA-presentator die een uitstapje maakte naar BNN voor Ranking the Stars.

Ik voel me thuis bij BNN-VARA en ik voel me er heel erg gewaardeerd. Ik mag dan senior zijn, toch is het lekker om bij een clubje te horen. En bovendien krijg ik veel vrijheid – voor mij een voorwaarde om überhaupt te kunnen werken.”

Hij hoopt dat de kijker weer ziet dat hij leuke televisie maakt. “Soms zie je bij mijn programma’s, zeker als ze nieuw zijn, dat ik hard werk om er wat van te maken. En dat is een groot gevaar. Daarom hangt op mijn kantoortje de zin: Niet leuk doen, maar leuk zijn!

Foto: BNN-VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen