Lekker Laat heette aanvankelijk Pauls Slaapmutsje

Eigenlijk was het de bedoeling dat Paul de Leeuws late NPO 1-talkshow Lekker Laat de naam Pauls Slaapmutsje zou krijgen. Dat vertelt de VARA-presentator in de VARAgids. Over de naam Pauls Slaapmutsje is hevig gedebatteerd op de redactie van De Leeuw. “De werktitel was eigenlijk Pauls Slaapmutsje maar dat werd door iedereen om me heen een ouderwetse titel gevonden. En bovendien weer met mijn naam erin? Ik werd er zelf ook wel een beetje moe van“, aldus de presentator.

Uiteindelijk is er gekozen voor Lekker Laat. “Dieuwke Wynia, ex-hoofdredacteur van DWDD die ons advies geeft, kwam toen met de titel Lekker laat! En zo is het ook.”

In veel van zijn vorige shows had De Leeuw een openingslied, maar nu is er bewust voor gekozen om dat niet te doen. “Nee er is geen openingslied à la ‘Ik word altijd wakker met een wensje in mijn hoofd’“, zegt hij.

Wél is er de veelbekritiseerde fietsopening. “En de fietstocht is live te zien op Facebook. Ja, sociale media, hè!“, besluit hij in de gids (via Blendle).

Foto: BNN-VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen