Henny Huisman uit de running na ernstig fietsongeluk

Henny Huisman is voorlopig helemaal uit de running vanwege een ernstig fietsongeluk. Dat vertelt hij vandaag in een groot interview met De Telegraaf. Huisman reed op zaterdagavond 3 juni vlak bij zijn huis toen hij een argeloze voetganger probeerde te ontwijken. “Ik had echt niemand gezien en vloog met fiets en al over de kop”, zegt hij. “Ik zal je de details besparen van alle pijn die ik op dat moment had. En dan ruim een half uur wachten op de ambulance terwijl ik daar op het asfalt lag.”

De presentator werd naar de Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar gebracht, waar hij een zes uur durende operatie onderging vanwege een verbrijzelde elleboog. “Het gips moet er nu nog zo’n vijf weken om blijven zitten. En daarna kan ik pas gaan werken aan mijn herstel. Dat kan zomaar zes maanden tot een jaar duren, dat weet op dit moment niemand.”

Momenteel kan Huisman heel weinig. “Ik moet bij alles geholpen worden en ben echt afhankelijk met de meest simpele dingen zoals bijvoorbeeld douchen en met een hand een boterham snijden gaat ook niet.

In deze hoedanigheid wil Huisman zich niet laten fotograferen door De Telegraaf. “Een foto op dit moment zie ik echt niet zitten, misschien ben ik daar wel te trots of te ijdel voor. Maar vooral doe ik het niet omdat de artsen mij hebben geadviseerd het rustig aan te doen, daar houd ik mij aan.

Of het ooit helemaal goed komt? “Maar ik ga er natuurlijk keihard voor knokken om toch zoveel mogelijk functies terug te krijgen, je kent me. Maar nu is daar nog even niets over te voorspellen. Wat denk je, het was op 32 plaatsen gebroken, beter gezegd verbrijzeld.

Gisteren kwamen ook collega-tv-gezichten Annemarie van Gaal en Hans de Geus in het nieuws met verkeersongelukken (zie hier en hier).

Het Telegraaf-interview ’Of het goed komt weet niemand…’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: YouTube

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen