Furious 7 best scorende film Veronica’s filmmaand

De tv-première van Furious 7 was de meest bekeken film van de afgelopen Veronica Meimaand Filmmaand. De film trok op 15 mei maar liefst 566.000 kijkers. Dat heeft de zender vandaag laten weten. Furious 7 scoorde in de commerciële doelgroep 20 tot 54-jarigen een marktaandeel van 14,8 procent. “Dit zevende deel van de Fast & Furious-reeks noteerde de hoogste score voor een maandagavondfilm bij Veronica sinds The Hangover in 2012“, aldus een woordvoerder.

De Veronica Meimaand Filmmaand is dit jaar ‘zeer goed bekeken’, aldus de zegsman. “Zowel het marktaandeel van Veronica als het aantal kijkers per film lagen ruim boven de editie van vorig jaar.”

Per film steeg het gemiddelde marktaandeel van 8,2 procent (mei 2016) naar 8,7 procent (mei 2017). Ook twee andere delen uit de Fast & Furious-reeks, Fast Five (10,4 procent) en Fast & Furious 6 (13,3 procent), trokken veel kijkers, evenals de tv-première van Taken 3 (10,7 procent).

Het gemiddelde marktaandeel van Veronica kwam in mei uit op 6,3 procent, een jaar geleden lag dit op 5,9 procent. Deze stijging kwam behalve door de beter bekeken films ook tot stand door de uitzending van vier UEFA Champions League-wedstrijden.

De Veronica Meimaand Filmmaand is de themamaand waarin alles draait om film. De eerste editie vond plaats in de jaren tachtig.

Foto: HBO

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen