Fons tegen Erland en Wendy: ‘Lach om Youp’

Fons van Westerloo denkt dat Erland Galjaard en Wendy van Dijk niet zo fel hadden moeten ageren tegen cabaretier Youp van ’t Hek. Dat schrijft hij vandaag in zijn column in De Telegraaf. Van ’t Hek en Van Dijk verbazen vriend en vijand met hun huidige samenwerking voor het goede doel, aangezien hij zeer kritisch is over Galjaard. Van Westerloo noemt het ‘vrij uniek’ dat Galjaard, die als tv-baas van RTL achter de schermen werkt, daardoor ineens negatieve publiciteit te verwerken kreeg.

Van Dijk sprong volledig voor haar man in de bres. “Hoe lief en loyaal bedoeld, Wendy van Dijk, een sympathieke tv-persoonlijkheid, maakte de fout om haar man in het openbaar te verdedigen door te zeggen dat hij weliswaar bij RTL werkt, maar geen RTL ís.”

Ze heeft zich behoorlijk uit de tent laten lokken, meent Van Westerloo. Volgens hem moeten ze zich dit niet zo aantrekken. Zelf is hij in zijn tijd als RTL-baas een ‘belspel-crimineel’ genoemd door Van ’t Hek, memoreert hij.

Ik ben altijd van het standpunt uitgegaan dat een columnist mij alles mag noemen, mits goed geschreven. En dat kan die Van ’t Hek wel, dus lachen is de beste verdediging“, besluit hij zijn column in de krant (via Blendle).

Foto: WNL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen