Antoinette vindt het niet raar dat ze in Jezus gelooft

Antoinette Hertsenberg vindt het niet raar dat juist zij als de achterdochtige presentatrice van Radar gelooft in Jezus en het verhaal van de Bijbel. Dat vertelt ze dit weekend in De Telegraaf. Het zal veel mensen verbazen dat Hertsenberg heilig gelooft in Jezus. De Telegraaf vraagt aan de presentatrice hoe de ratio van Radar zich verhoudt ‘tot over water lopen en opstaan uit de dood’. “Geloof is rationeler dan veel mensen denken. Zelfs sommige heel grote wetenschappers zijn gelovig.

De krant vindt het vreemd dat iemand die zo kritisch is als Hertsenberg blind achter de Bijbel aanloopt. “Als een organisatie of bedrijf de consument benadert met het verhaal ‘we hebben een man die over water loopt en alle mensen gaat redden’, dan kan ik me voorstellen dat jullie van Radar daar een kritisch onderzoek tegenaan gooien.

Hertsenberg daarop: “Zéker! Dat zou ik absoluut doen. Ik teken meteen in voor dat onderwerp. Maar als je accepteert dat iets een wonder is, dan accepteer je ook dat je daarvan geen wetenschappelijke verklaring kunt overleggen.

Ze wijst op evolutionist Richard Dawkins, die stelt dat ons leven ‘misschien wel is gezaaid door andere levens in het heelal’. “Dé verklaring van dé wetenschapper op dit gebied. Hij verplaatst het probleem alleen maar, die andere levende wezens komen toch ook ergens vandaan?

Ik denk dat het leven alleen geschapen kan zijn door een verschijning waarbij wij ons als mensen niets voor kunnen stellen.

Vanwege haar geloof – de presentatrice is zevendedagsadventiste – mochten de zoons van Hertsenberg jarenlang niet voetballen op zaterdag, terwijl dat in haar gelovige gemeente ook al niet kon op zondag. “Dat hebben mijn zoons ook heel jammer gevonden.

Inmiddels voetballen ze wel op zaterdag in Vierhouten. Kinderen maken op een zekere leeftijd hun eigen keuzes. En dat is goed”, besluit ze in de krant.

Foto: Avrotros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen