Van de Westelaken vindt zichzelf geen Louis Theroux

Rik van de Westelaken zou zichzelf niet de Nederlandse Louis Theroux willen noemen. Dat laat hij vandaag blijken in het AD. Van de Westelaken ziet vanavond op Net5 zijn nieuwe programma Rik over de Grens in première gaan: vóór de zomer zijn de eerste vijf afleveringen te zien, daarna volgen de laatste vijf. In elke aflevering bezoekt hij een groep mensen die – soms vrijwillig – een opmerkelijk leven leiden. Ook Theroux verslaat opmerkelijke mensenlevens en subculturen.

Toch zou Van de Westelaken zich niet met Theroux willen vergelijken. “Ik vind hem fantastisch hoor, maar zijn programma’s draaien toch wel echt om hem. Ik kom van de serieuze journalistiek en leer nu meer persoonlijke interviews te maken. Ik kom net kijken.

Bovendien verlaagt Van de Westelaken zich niet net als Theroux tot schunnige onderwerpen. “Ik ben als persoonlijkheid en interviewer heel anders. Ik doe geen weekendje parenclub.

En of er al nieuws is over de presentatie van het tweede seizoen van 5 Golden Rings? “Als het in mijn agenda past, zou ik zo een tweede seizoen willen presenteren. Maar dat is allemaal nog niet duidelijk. Ik zie wel.”

Ik ervaar alles nog als een grote ontdekkingsreis. Het is in dat opzicht niet alleen letterlijk Rik over de grens, maar ook Rik over zijn eigen grenzen heen.”

Rik over de Grens is om 21.55 uur te zien op Net5.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen