Paul Witteman heeft vroeger homo’s gepest

Foto: RTLPaul Witteman heeft in het verleden homoseksuele leeftijdsgenoten gepest met hun seksuele voorkeur. Dat vertelt de VARA-ster in zijn column in VARAgids. Zelf noemt Witteman het ‘puberale spot’. “Dan vroeg ik of ze echt homo waren, of slechts bang waren voor meisjes. Of dan zei ik dat de mensheid op zou houden te bestaan wanneer alle mannen en vrouwen homo waren want we zijn nu eenmaal geprogrammeerd met de onbedwingbare neiging ons voort te planten.”

Tegenwoordig zou Witteman dit soort uitspraken niet meer zo snel doen. “Met dit soort teksten moet je nu reuze oppassen.”

Witteman doelt op het klimaat waarbij homo-acceptatie steeds meer onder druk komt te staan. Hij ergert zich aan het toenemende geweld tegen homo’s, bijvoorbeeld tegen de Arnhemse homo’s die laatst werden mishandeld door een groepje Marokkanen.

De VARA-ster kan zich maar niet voorstellen waarom iemand homo’s zou willen mishandelen. “Waar wordt hun agressie door veroorzaakt? Door een godsdienstige overtuiging in wiens naam geweld wordt gepredikt inclusief de aanbeveling homo’s van een balkon te gooien?

De VARAgids-column van Paul Witteman kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNN-VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen