Milika heeft weinig tv-vrienden: ‘Ik zoek empathie’

Milika Peterzon, tot 2012 een van de grote sterren van de SBS 6-hit Hart van Nederland, heeft weinig vrienden overgehouden aan haar tv-jaren. Dat vertelt de presentatrice, die in 2014 werd getroffen door een dubbele hersenbloeding, in het AD. Cilly Dartell spreekt ze nog het meest. “Verder hoor ik niet veel meer. Af en toe iets van Humberto Tan en Jeroen Pauw, maar ik maak tegenwoordig een andere selectie wat contacten betreft. Ik val nu meer voor empathische mensen.”

Het leven van Peterzon is compleet veranderd in vergelijking met een paar jaar geleden. Sinds de hersenbloeding heeft ze bijvoorbeeld ook last van epilepsie. “Ineens lag ik pats-boem in het zand op de hei. Een lieve mevrouw heeft mijn dochter gebeld en het AMC in Amsterdam.”

Zo’n gebeurtenis heeft grote gevolgen. “Nu slik ik medicijnen en loop ik met een fietshelm. Een gek gezicht misschien en sommige mensen doen heel naar, maar ik weet nu ook wat het is om gepest te worden. Het vervelende: autorijden mag niet meer. Dat beperkt je.”

Vorig jaar ging ook nog eens haar relatie met tv-tuinman Jurgen Smit uit én verloor ze haar moeder. “Ze heeft het zwaar gehad met mijn ziekteproces. Zat aan mijn bed en zei: ‘Kon ik maar met je ruilen’. Zo jammer dat ze dit nog moest meemaken“, besluit ze in de krant (via Blendle).

Foto: RTL

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen