‘Lekker Laat! is niet Madiwodovrijdagshow 2.0’

Paul de Leeuw gaat vanaf vanavond wederom een dagelijks experiment aan: elke dag na Pauw/Jinek presenteert hij op de extra late avond van NPO 1 het nieuwe programma Lekker Laat. Deze nieuwe televisieshow volgt zes jaar na het mislukken van zijn dagelijkse MaDiWoDoVrijdagshow op de late avond van NPO 3. Het is echter geen kopie, zegt hij. “De MaDiWoDoVrijdagshow was echt wel gebaseerd op de actualiteiten van die dag en dat doen we nu helemaal niet.”

De Leeuw benadrukt op Qmusic dat Lekker Laat veel minder over de waan van de dag gaat. “Ik bedoel: alles wat je voorbij ziet komen in EenVandaag of Pauw, dat zie je bij mij niet als het goed is.”

De komst van deze late-lateshow heeft te maken met het nieuwe uitzendtijdstip van Jinek/Pauw, dat van 23.00 uur naar ongeveer 22.20 uur verhuist.

Daarna volgt dan De Leeuw. “Het varieert tussen kwart over elf en half twaalf. We gaan in elk geval door tot na twaalven. We mogen een beetje schuren in de avond, want de kinderen kijken niet. De mensen die me echt niet willen zien, liggen al lang te slapen, dus het is voor de happy few.”

De kijker moet vooral zien om te oordelen. “We gaan alles doen, behalve alle actualiteiten die al de hele avond op tv zijn. We proberen de andere kant van onderwerpen te behandelen.”

Het vervroegd uitzenden van Jinek/Pauw is vooralsnog alleen een zomers experiment. Mocht het aanslaan, dan laat NPO 1 de late talkshow ook na de zomer op dit tijdstip staan.

Vanavond is Pauw al om 22.10 uur te zien en Lekker Laat om 22.15 uur.

Foto: BNN-VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen