Quote-baas na aanval Gordon in Pauw: ‘Hij is een proleet’

Quote-baas Sander Schimmelpenninck vindt het een beetje flauw hoe Gordon twee weken geleden in Pauw reageerde op zijn nieuwe rijkenlijst. Dat vertelt hij in gesprek met Het Parool. Gordon liet zich kritisch uit tegen Schimmelpenninck, omdat hij met zijn lijst inbraken bij rijken zou uitlokken. “Ik zat laatst bij Pauw en toen begon Gordon er weer over te zeuren. Dat de Quote 500 een naslagwerk voor criminelen zou zijn. Zo’n vermoeiend en achterhaald kletsverhaal“, reageert hij nu.

Het is een kulargument van Gordon, vindt Schimmelpenninck. “Alles wat wij publiceren, is binnen een paar muisklikken te vinden. Op Google Maps kun je zien hoe iedereen woont, jaarverslagen zijn gewoon op te vragen. Wij bundelen die informatie.

De RTL 4-ster heeft geen recht van spreken, stelt hij. “Zo’n Gordon, dat is nou iemand bij wie wordt ingebroken. Hij is een proleet, iemand die met een dikke auto door de P.C. Hooftstraat rijdt, protserige spullen koopt en als artiest waarschijnlijk een dik pak geld onder zijn kussen heeft liggen. De meeste Quote 500-leden zijn sobere mensen, al hun geld zit in bedrijven.

Schimmelpennick schroomt er niet voor om mensen proleet te noemen. “Als het proleten zijn wel. Quote moet kritisch blijven: we mogen best een mening hebben over iemand die chic rijk of proleterig rijk is.”

Het fijne aan ondernemers is dat ze gevoel voor humor hebben. Over nieuw geld kun je grapjes maken omdat ze zo overdreven doen en smakeloos zijn, over oud geld omdat ze zo conservatief zijn en bang afwachten tot het dak van hun buitenplaats instort“, besluit hij in de krant (via Blendle).

Foto: VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen