Krabbé na Van Gogh en Picasso op zoek naar Gauguin

Jeroen Krabbé, de vader van Martijn Krabbé, komt na Op Zoek Naar Van Gogh en Op Zoek Naar Picasso met het programma Op Zoek Naar Gauguin. De eerste aflevering is in 2018 op NPO 2. Dat heeft de presentator donderdagavond bekendgemaakt in De Wereld Draait Door. Matthijs van Nieuwkerk gokte dat Krabbé zou gaan zoeken naar Salvador Dalí of Piet Mondriaan, maar dat ontkrachtte hij direct. “Salvador Dali ben ik niet zo’n fan van en ik moet het echt leuk vinden.”

En Mondriaan was een heel saaie man, dus daar heb je niets aan“, aldus Krabbé. “Dat is een soort boekhouder. Je hebt er echt niets aan. Het moet een combinatie zijn van een waanzinnige schilder, die een waanzinnig leven heeft geleid.”

Het is Paul Gauguin geworden. “Daar kwam ik op, omdat toen wij Van Gogh maakten en ik de affaire Van Gogh-Gauguin behandelde, heb ik alleen Van Goghs kant belicht. Nu wil ik Gauguin zijn kant belichten.”

Daarbij heeft hij een ongekend prachtig oeuvre nagelaten. Hij heeft ook de hele wereld over gereisd. Lima is zeer belangrijk in het verhaal, maar ook Brittannië, Denemarken, Tahiti en de Marquesaseilanden, waar hij gestorven is.”

Foto: Avrotros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen