Kees van der Spek niet ‘overdreven rijk’ van SBS-werk

Kees van der Spek wordt niet steenrijk van zijn presentatiewerk bij SBS 6. Dat vertelt de presentator in weekblad Privé. Jarenlang was Van der Spek actief als rechterhand van Peter R. de Vries, maar tegenwoordig is hij volop in beeld met programma’s als Oplichters in het Buitenland. Die switch van achter naar voor de schermen heeft hem in financiële zin weinig opgeleverd. “Ik ben al 21 jaar in loondienst bij Endemol. Ik ben niet overdreven rijk, maar ik kan precies doen waar ik zin in heb.

Hij heeft een prima salaris, aldus Van der Spek. “Ik kan twee keer per jaar op vakantie en ik heb een mooi huis met een tuin van zeshonderd vierkante meter. Daarin maai ik het gras en Annabelle doet de perkjes. Dan zit ze daar drie uur in te snoeien en zie je er bijna niets van, terwijl ik in tien minuten het gras maai, waarna het lijkt of de hele tuin is gedaan.

Van der Spek heeft nooit de ambitie gehad om te presenteren, maar hij is toch blij met hoe het gelopen is. “Superblij. Ik vind het echt leuk, oprecht. Ik mag op avontuur, daar krijg ik voor betaald, en dan mag ik zelf de filmpjes maken met mezelf in de hoofdrol, want ik doe zelf de montage, muziek en regie.”

Maar als ik zou moeten kiezen tussen alleen presenteren of alleen maken, zou ik kiezen voor het maken. Dat vind ik toch eigenlijk het leukst.”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen