‘Gerard en Giel blijven ook als NPO topsalaris afpakt’

Gerard Ekdom en Giel Beelen, twee van de in totaal vijf topverdieners bij de NPO, blijven ook gewoon bij BNN-VARA werken als hun topsalaris wordt afgepakt. Dat zegt ‘een verontwaardigde collega’ in De Telegraaf, dat vandaag groot uitpakt met een artikel over de rijke dj’s. Ekdom verdiende vorig jaar 288.000 euro, maar vooral de 380.000 euro voor Beelen verbaast De Telegraaf, aangezien de dj tegenwoordig nog maar negen uur per week radio maakt. Een luizenbaan, aldus de krant.

De collega laat in de krant weten dat hun topsalaris helemaal niet noodzakelijk is, omdat hij denkt dat dj’s ook voor 189.000 euro per jaar gewoon bij de Publieke Omroep zouden blijven werken.

De insider benadrukt dat Beelen radiomaken voor zijn plezier doet. “Muziek is zijn hobby en zijn leven. Niemand denkt toch werkelijk dat hij voor 189.000 per jaar ook maar één plaatje minder zou draaien? En dat geldt evenzo voor Gerard Ekdom.

Waar Beelen twee keer boven de balkenendenorm zit, zit Ekdom daar precies 100.000 euro boven. “Waarom? Het is niet zo dat hij meteen zou stoppen als het minder werd, of dat de commerciële zenders voortdurend aan hem lopen te trekken.”

En wat dan nog, als dat wel zo zou zijn? Beiden zijn inwisselbaar.’’

Het Telegraaf-artikel Giel Beelen heeft nog steeds… LUIZENBAAN! kunt u lezen via Blendle.

Foto: Hans Peter/BNN-VARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen