De Telegraaf verwijt NOS groene campagnejournalistiek

De Publieke Omroep masseert mee richting een groen kabinet met de agenda van GroenLinks. Dat schrijft De Telegraaf vandaag. De Telegraaf vindt het kwalijk dat het NOS Journaal dinsdag opende met de reis die enkele kopstukken ‘uit het bedrijfsleven’ hebben gemaakt naar Spitsbergen om met eigen ogen de klimaatverandering te aanschouwen. Het bedrijfsleven zou pleiten voor strenge wetgeving tegen klimaatverandering, “terwijl de politiek treuzelt”, zei de presentatrice.

Nederland doet het niet best hoor, er wordt nog steeds veel te weinig geïnvesteerd in duurzame energie”, zei de verslaggever ter plekke. En de NOS-weerman gaf aan dat er ‘van de Verenigde Naties tot de kijker thuis op de bank’ nog veel gedaan kan worden om klimaatverandering tegen te gaan.

De PVV neemt in de krant geen blad voor de mond. Kamerlid Roy van Aalst: “Het is absurd. Al die mensen die naar het Achtuurjournaal kijken, krijgen van hun eigen belastinggeld een eenzijdig verhaal voorgeschoteld.

Wetgeving tegen klimaatverandering = belastingverhoging, benadrukt Van Aalst. “Ik snap wel dat ze het nu brengen. VVD en GroenLinks zitten natuurlijk met elkaar aan de formatietafel.

NOS-hoofdredacteur Marcel Gelauff ontkent in De Telegraaf een groene agenda te hebben. “We nemen helemaal geen stelling en hebben over geen enkel onderwerp een mening. Het onderwerp klimaat vinden we relevant en maatschappelijk belangrijk.

Het Telegraaf-artikel ‘Klimaatlobby op stoom’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen