Frank denkt dat 3FM nooit meer aan de top komt

Frank van der Lende denkt dat 3FM nooit meer zo goed gaat scoren als het ooit deed. Dat vertelt de presentator van de middagspits-show vandaag in het AD. Radiozender 3FM zet momenteel historisch lage luistercijfers neer en het einde van de luistercijferval lijkt nog niet in zicht. Toch denkt Van der Lende dat de scores wel weer enigszins gaan opkrabbelen. “De nieuwe programmering kost gewoon wat tijd. We zijn die jongere doelgroep aan het veroveren en dan moet je geduld hebben.”

De torenhoge luistercijfers van weleer zitten er echter niet meer in, stelt hij. “Het komt nooit meer op het niveau van wat het was, want jongeren luisteren minder radio dan ouderen.

Hij denkt niet dat radio ten onder gaat. “Radio gaat nooit verloren hoor, simpelweg omdat mensen zich graag blijven identificeren met radiomensen en een station.”

Zelf luistert Van der Lende heel veel radio. “Ja: 3FM, Radio 538, Qmusic en in de auto na mijn radioshow luister ik altijd naar Radio 4, klassieke muziek dus.”

Televisie vindt hij wel ouderwets. Of hij nog wel een tv heeft? “Zeker, maar veel vrienden niet meer. Ik kijk stukken minder dan vroeger, behalve veel terugkijken en Netflix“, besluit hij in de krant (via Blendle).

Foto: BNN-VARA

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen