Douwe Bob uit de kleren voor L’HOMO

Douwe Bob staat dit jaar op de cover van L’HOMO, het jaarlijkse homotijdschrift van de makers van LINDA. Dat is vandaag onthuld door Linda de Mol en L’HOMO-hoofdredacteur Iebele van der Meulen tijdens een bijeenkomst in restaurant Graceland. Douwe Bob: “Ik heb meteen ja gezegd toen ik werd gevraagd mee te doen. Ik voel me vereerd en het biedt een kans maatschappelijk wat te betekenen. Want ook in mijn generatie zijn er mensen die moeite hebben met hun homo- of biseksualiteit.”

In het interview vertelt Douwe Bob dat hij nooit uit de kast is gekomen omdat hij er nooit in heeft gezeten. Ook is hij tegen het hokjes denken zoals dat vaak bij geaardheid het geval is. “Ik kan een mens mooi vinden. Maar waarom dat gebeurt? Dat werkt denk ik chemisch, misschien magisch. Je doet jezelf tekort als je dat precies probeert te verklaren”, aldus de zanger.

Op Curacao, waar de fotoshoot plaatsvond, moest Douwe Bob eerst even slikken toen fotograaf Marc de Groot zijn blote billen wilde fotograferen. Douwe Bob: “Dat was best spannend, maar ik wist waar ik ja tegen had gezegd, dan moet je er ook vol voor gaan. Ik schaam me niet voor mijn lichaam. De foto’s moeten seks uitstralen.

De nieuwe L’HOMO ligt morgen in de winkel en is te koop voor €6,25. Extra bij deze editie is een gratis poster met twee weinig verhullende foto’s, een zogenaamde ‘Douwe om uit te vouwen’.

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen