David Maasbach vertrekt na negen jaar bij SBS 6

Tv-dominee David Maasbach stopt na negen jaar met zijn wekelijkse uitzendingen op SBS 6. Vanaf tweede pinksterdag zendt hij vijf dagen per week uit op de christelijke themazender Family7. Dat heeft hij vandaag laten weten. Maasbach bedankt SBS 6. “Al die tijd is SBS 6 een bijzonder en opvallend instrument geweest. Niets meer en niets minder! We hebben van dat instrument negen jaar lang dankbaar gebruik gemaakt om het evangelie van Jezus Christus te verspreiden.

Negen jaar lang heeft Maasbach elke zondag om 9.00 uur de SBS 6-kijkers toegesproken. “Alleen God weet wat Hij gedaan heeft in de harten van de vele mensen die door de jaren heen hebben gekeken en geluisterd. To God be the glory!

Nu gaat hij dus elke werkdag om 18.05 uur uitzenden op Family7. “Met deze doorbraak voorziet de Here God in één klap aan de behoefte van een grote groep mensen die graag naar een kerkdienst wil kijken met de boodschap als middelpunt.”

Aan de andere kant geeft het ons ook meteen de gelegenheid om te investeren in de moderne middelen van internet, smartphones, apps, Instagram, Twitter, Facebook, enzovoorts! Zo kijken we vooruit en gaan we proberen om nog meer toegang te krijgen tot het hart van een nieuwe generatie via alle moderne sociale media bronnen van vandaag.

Volgens het kritische weblog Maasklacht, die Maasbach ervan beschuldigt een sekteleider te zijn, liggen er financiële redenen ten grondslag aan deze beslissing. Er zou geen geld meer zijn om SBS 6 te betalen.

Eerder haalde Family7 ook al RTL 5’s Hour of Power binnen.

Foto: SBS/Maasbach

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen