Treitervlogger Ismail Ilgun wordt AD-journalist

Ismaïl Ilgun, die vorig jaar in de media kwam vanwege de ophef over zijn treitervlogs, wordt journalist voor het AD. Hij komt op de krantensite met ‘een reeks documentaires’ waarin op zoek gaat naar ‘inspirerende verhalen’. Dat heeft het dagblad laten weten. Dat hardwerkend talent plaats moet maken voor een jongen die door premier Mark Rutte ’tuig van de richel’  is genoemd, wordt verdedigd door hoofdredacteur Hans Nijenhuis. “Omdat iemand dat tuig van die richel moet halen.” 

Anders staan ze daar voor altijd, aldus Nijenhuis. “Jongens halen in hun jeugd soms rottigheid uit. Zelf was ik negen toen ik stuiterballen bij de HEMA pikte. Ben er ook wel eens voor gepakt.”

Nijenhuis begrijpt dat Rutte zich zo uitliet over Ilgun en zijn vrienden na alles wat ze hebben aangericht in de Zaanse wijk Poelenburg. “We praten ook beslist niet goed wat daar is gebeurd. Ismail schaamt zich er nu zelf ook voor.”

Ilgun heeft volgens de krantenbaas ‘een bijzonder talent’. “En deze documentaire is interessante journalistiek. In 20 minuten krijgen we een rondleiding door een wijk zoals we die zelf niet snel zouden zien, al is het maar omdat de aanwezigheid van een ‘gewone’ journalist de situatie zou veranderen.”

Hij is gek van filmen, maar begon zijn carrière met een misstap. Hij wil dat nu rechtzetten. Hoe moet dat als niemand hem een tweede kans geeft?

Een interview met de treitervlogger kunt u lezen op de AD-site.

Foto: VARA

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen