Royalty-Marc: ‘RVD beloont goed journalistiek werk niet’

Marc van der Linden vindt het heel erg jammer dat de RVD goed journalistiek werk niet beloont. Dat gaf hij donderdag aan in RTL Boulevard. Van der Linden was de eerste die donderdag kon melden dat koning Willem-Alexander met een tv-interview komt. De royaltykenner maakte dat bekend via het twitteraccount van zijn blad Royalty. “Ik zat woensdagavond in het vliegtuig. Ik had internet, dus ik kreeg een whatsappje van iemand met: ‘Wist je al dat de koning een interview geeft?’“, legt hij uit.

Dat wist Van der Linden nog niet. “Dus ik belde vandaag de RVD en die deed daar vreemd over. Ze zeiden: ‘Als het zo is, dan brengen we dat wel naar buiten.’ Dat is voor mij genoeg bevestiging, want anders zeggen ze dat het niet klopt.”

Van der Linden besloot tot publicatie. “Ik heb het dus gebracht en daar ontstond allerlei commotie over. Twee uur later kwam de RVD dus met een bericht, wat erg flauw is.”

De manier waarop de RVD omgaat met zo’n primeur is niet leuk, vindt Van der Linden. “Het is flauw als je als journalist een primeur hebt en je belt netjes naar de RVD die over dit soort dingen gaat, dat ze niet zeggen: ‘Goh, wat goed dat je het uitgevonden hebt, breng het maar, je hebt de primeur, want je hebt je werk goed gedaan.’ Maar nee. Dat is wat de RVD altijd verweten wordt: dat ze die oude stalinistische sfeer weer willen.”

Het tv-interview wordt afgenomen door Wilfried de Jong. “Ik vind het jammer dat ze geen journalisten vragen. Aan de andere kant: Wilfried de Jong is misschien iemand die de koning net uit z’n comfortzone kan trekken. Wat dat betreft ben ik heel benieuwd naar het interview.”

Tot slot: hoe kwam Van der Linden eigenlijk aan zijn primeur? “Ik kwam eraan van iemand uit de televisiewereld, die er technisch bij betrokken is.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen