Royalty-Marc: ‘RVD beloont goed journalistiek werk niet’

Geplaatst op vr 21 apr 2017 om 10:05

Marc van der Linden vindt het heel erg jammer dat de RVD goed journalistiek werk niet beloont. Dat gaf hij donderdag aan in RTL Boulevard. Van der Linden was de eerste die donderdag kon melden dat koning Willem-Alexander met een tv-interview komt. De royaltykenner maakte dat bekend via het twitteraccount van zijn blad Royalty. “Ik zat woensdagavond in het vliegtuig. Ik had internet, dus ik kreeg een whatsappje van iemand met: ‘Wist je al dat de koning een interview geeft?’“, legt hij uit.

Dat wist Van der Linden nog niet. “Dus ik belde vandaag de RVD en die deed daar vreemd over. Ze zeiden: ‘Als het zo is, dan brengen we dat wel naar buiten.’ Dat is voor mij genoeg bevestiging, want anders zeggen ze dat het niet klopt.”

Van der Linden besloot tot publicatie. “Ik heb het dus gebracht en daar ontstond allerlei commotie over. Twee uur later kwam de RVD dus met een bericht, wat erg flauw is.”

De manier waarop de RVD omgaat met zo’n primeur is niet leuk, vindt Van der Linden. “Het is flauw als je als journalist een primeur hebt en je belt netjes naar de RVD die over dit soort dingen gaat, dat ze niet zeggen: ‘Goh, wat goed dat je het uitgevonden hebt, breng het maar, je hebt de primeur, want je hebt je werk goed gedaan.’ Maar nee. Dat is wat de RVD altijd verweten wordt: dat ze die oude stalinistische sfeer weer willen.”

Het tv-interview wordt afgenomen door Wilfried de Jong. “Ik vind het jammer dat ze geen journalisten vragen. Aan de andere kant: Wilfried de Jong is misschien iemand die de koning net uit z’n comfortzone kan trekken. Wat dat betreft ben ik heel benieuwd naar het interview.”

Tot slot: hoe kwam Van der Linden eigenlijk aan zijn primeur? “Ik kwam eraan van iemand uit de televisiewereld, die er technisch bij betrokken is.”

Foto: RTL
15 Reacties op “Royalty-Marc: ‘RVD beloont goed journalistiek werk niet’”


 1. Arnie

  Meneer Van der Linden vindt het jammer dat de RVD geen journalist heeft gevraagd. Vreemde opmerking. De Jong heeft zich al lang en breed bewezen als programmamaker, interviewer, columnist e.d. Als De Jong geen journalist is, is meneer Van der Linden dat ook niet. Het is jaloezie, snap ik ook wel. Maar kom dan met een beter argument om die jaloezie nog een beetje te verbergen.

 2. Arie

  Ach wellicht heeft Marc wel een beetje gelijk.

  Het “grote”nieuws komt in de talkshows via de vara.

  Zo ook gisteravond toen tot mijn ergernis die Pauw weer een stelletje Trump “bashers”om zich heen had verzameld en bijna heel saai,3 KWARTIER lang, daar die rancuneuze Kareltje Groenhuizen, ( die het nog steeds niet kan hebben dat Clinton niet heeft gewonnen, waardoor zijn boekje mislukt is )
  de werkeloze en Trump hater Westerman en die Marieke een soort econoom die tot haar verdriet toch moest toegeven dat de aandelen nu enorm zijn gestegen in vergelijking met het tijdperk Obama. Haar politieke inbreng is dus discutabel.

  DE Vara en de NPO gaan gestaag verder met hun pvda propaganda en negeren hautain de verkiezingsuitslag, waarbij die partij is weggeblazen.
  Niet bij de vara, die indoctrineert ons gewoon verder.
  Jammer dat ik daaraan moet bijdragen via de belasting.
  De NPO moet nodig op de schop en moet eens verplicht worden hun gekleurd nieuws af te schaffen en neutraal weerspiegelen wat er thans in ons land leeft.

 3. Norvo

  “Aan de andere kant: Wilfried de Jong is misschien iemand die de koning net uit z’n comfortzone kan trekken. ”

  Dat zal nog wel meevallen, er zit naar goed gebruik nog niet één seconde in dat hele interview die niet is goedgekeurd door de RVD.

 4. Corrector

  @Arie

  Fijn dat je jouw persoonlijke frustratie van jou af hebt geschreven. Wel iets dat in z’n geheel niet on-topic is, maar je kunt de frustratie maar beter kwijt zijn, niet waar?

 5. Joepie

  Man man…….zelfs in een artikel over het koningshuis en Marc van der Linden hier op deze site, wordt de VARA er weer bij gehaald.
  Hoe is het toch mogelijk dat, ongeacht welk artikel op deze site dan ook, telkens wordt omgebogen in commentaar over “linkse” NPO en “linkse” VARA…..
  Wat is dat toch?
  Wat heeft het programma van Pauw nu te maken met bovenstaand artikel? Wat heeft de president van Amerika te maken met bovenstaand artikel? Daar gaat het stukje toch helemaal niet over?
  En dan weer dat geleuter over belastinggeld…..pfffff……moe van……

 6. Wendelien

  De RVD had natuurlijk een plan hoe ze dit naar buiten wilden brengen. Waarom hier vanaf wijken? Alleen omdat Marc van der Linden belt? Hij heeft zijn primeur toch. Kortom: niks aan de hand!

 7. Ron

  Wat een zuurtje die Marc. Het interview wordt nu eens niet door Paul Witteman of Rick Nieman gedaan, maar een totale verrassing als Wilfried de Jong en dan is het weer niet goed. Ik denk dat hij juist andere vragen kan stellen en ook andere antwoorden gaat ontlokken dan de standaard obligate vraagjes van types die zich journalist noemen zoals een Marc van der Linde, die het zelf graag had willen doen denk ik….en het komt er misschien nog eens bij dat Wilfried te links wat natuurlijk steekt bij VVD’er Marc, zo doorzichtig altijd weer.

 8. Wolf

  @ Ron, en daar hebben we onze HATER van zijn npovarajoopnep weer hoor, man ga naar je paar soortgenoten op je joop tweederangs haat site.

 9. tja

  Het is wel duidelijk dat jullie er allemaal niets van snappen.

 10. Anoniem

  Het gaat Marc (grotendeels) niet om wie het interview geeft, maar over de (arrogante) opstelling van de RVD. Dat is overigens niet de eerste keer dat Marc over de houding van de RVD “klaagde”. Ook is dit vaak te horen van andere Royalty-journalisten en media.

  Ik heb Marc dit gisteren horen vertellen, dan komt het anders over dan in bovenstaande tekst. En zeker wat hij zei over Wilfried de Jong.

 11. Oe'étdatogókaowea

  Ron, de enigen in Nederland die zuur zijn gelukkig een hele kleine minderheid , zijn de links mensjes ,dus jij. Het is jullie aangeboren. Met Wilders ,de Brexit ,Trump ,baudet , De Oostblok die tegen vluchtelingen is ,Le Pen etc. 1 en al zure Joopjes. Wolf heeft gelijk. Zelfs de Islam staat niet meer achter jou PVDA.

 12. Ron

  @Oe’étdatogókaowea: het is je gelukt om een brei van aannames tot stand te brengen in 1 posting, waarvoor hulde….

 13. Henk II

  Dus de RVD is arrogant omdat het zijn eigen koers vaart en niet een tip die Van der Linden in de schoot is gevallen bevestigt als Van der Linden dat wil?

  “Ze zeiden: ‘Als het zo is, dan brengen we dat wel naar buiten.’ Dat is voor mij genoeg bevestiging, want anders zeggen ze dat het niet klopt.” Dus dan héb je toch je bevestiging al, als RVD-deskundige?

  “Twee uur later kwam de RVD dus met een bericht, wat erg flauw is.” Waarom is dat flauw?

  Heel veel mensen vinden het flauw dat Van der Linden wel vertelt hoeveel hij is afgevallen, maar niet hoe hij dat voor elkaar heeft gekregen. Moet ie toch ook lekker zelf weten? Doe dan niet zo kinderachtig als anderen ook zelf hun moment en manier kiezen, man! Oh wacht, je werkt bij de roddelpers, dus wat voor jóu geldt, geldt niet als regel voor hoe je anderen behandelt. Daar is een woord voor.

 14. Henk II

  Ron, je hebt volledig gelijk (al gaat het om een brij en niet een brei ;-) ). En zoals sommigen een waas voor ogen krijgen als het gaat om rechts en PO, krijgen anderen dat bij links en NPO. Dat kan de rijvaardigheid beïnvloeden. ;-)

 15. Flits Bom

  HIj kijkt minder gemoedelijk sinds hij afgevallen is.
  Zou hij ziek zijn..?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.