Soundos vond AD-artikel over DWDD-debacle niet leuk

Cabaretière Soundos El Ahmadi is niet te spreken over de manier waarop het AD te werk gaat. Dat laat ze weten in een interview met Nieuwe Revu. El Ahmadi vertrok vorig jaar in stilte als huiscabaretier van De Wereld Draait Door, omdat er totaal niet om haar gelachen werd. “Het Algemeen Dagblad schreef zelfs een stuk over me met als kop: “Heel Nederland is klaar met Soundos.” Op basis van drie twitterberichten. Bijzondere journalistiek“, zegt de comédienne. 

Haar tv-optredens werden compleet belachelijk gemaakt op sociale media. “Ik was er door gewaarschuwd door mijn voorgangers, die volgens die twitteraars allemaal niet grappig waren. Tot hun opvolger kwam, die dan opeens veel slechter was dan de voorgangers.”

Ze vervolgt: “Ik wist ook dat daar nog een dosis seksisme bovenop zou komen, en ook nog eens racisme. Ik keek zelf niet, maar werd er door anderen mensen zó vaak op gewezen dat de negatieve energie alsnog binnenkwam.”

El Ahmadi geeft toe dat ze niet sterk is in grappen maken over de actualiteit. “Dus ja… Je moet ballen hebben om zoiets te doen, maar je moet eigenlijk nog grotere ballen hebben om er mee te stoppen.”

Ik heb nergens spijt van; ik heb ook hier veel van geleerd, het is goed zo“, besluit ze in het tijdschrift (via Blendle).

Foto: VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen