RTL met korte reclames van 6 seconden bij online video

RTL Nederland gaat adverteerders de mogelijkheid bieden om met kortere reclames van maximaal zes seconden te adverteren bij online video. Zo’n reclame is minder storend voor de kijker. Dat heeft het mediabedrijf vandaag laten weten. Vooral bij korte filmpjes die men onderweg bekijkt op bijvoorbeeld de iPhone wordt een lange reclame als vervelend ervaren. RTL is naar eigen zeggen de eerste broadcaster in Nederland ‘die dit product met snackable reclames vertoont’.

Een ‘bumper ad’ kan een korte krachtige boodschap zijn, maar kan ook worden ingezet als teaser voor een videocampagne, legt RTL uit. Adverteerder KPN is in elk geval enthousiast. “Het kijkgedrag van mensen verschilt per device. Om de effectiviteit te vergroten vinden wij het belangrijk dat de creatie van de campagne past bij het medium“, legt mediamanager Howard Liem van KPN uit.

Op mobiel is de mediaconsumptie veelal vluchtig en kijkt men vaak onderweg naar korte filmpjes, weet Liem. “Gebruikers ervaren een lange pre-roll voor een kort filmpje als irritant. De bumper ad sluit beter aan bij de snackable content op mobiel en heeft daardoor een belangrijke toegevoegde waarde in de mix van online videoformaten.”

Elwin Gastelaars, manager bij advertentiebureau SpotX Benelux, legt uit: “Een effectieve reclameboodschap houdt rekening met de ervaring van het publiek. De aandachtsspanne van een consument is kort, vooral bij het uitgesteld tv-kijken. Korte ads spelen hierop in en worden als snack aangeboden.”

Doordat de ads programmatic worden ingekocht, krijgt de consument alleen een korte reclame te zien die voor hem op dat moment interessant is. RTL is de eerste broadcaster in Nederland die op deze manier de behoefte van de consument vooropstelt, en hiermee een innovatieve stap voorwaarts zet naar een toekomst van relevante en gewenste reclame.

Onderstaand een voorbeeld van een kort reclamefilmpje van KPN:

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen