‘Talpa wil Mattie & Wietze voor ochtendshow Sky’

Talpa Radio heeft het Qmusic-duo Mattie Valk en Wietze de Jager op het oog voor de ochtendprogrammering van Sky Radio, nu nog een station zonder dj’s. Dat melden bronnen vandaag aan het AD. Gisteren werd duidelijk dat Mattie & Wietze een rondleiding hebben gehad bij Talpa Radio en dat het bedrijf serieus geïnteresseerd is in het duo. Talpa Radio is het bedrijf achter Radio 538, Sky Radio, Radio 10 en Radio Veronica. Van die zenders heeft alleen Sky geen ochtendshow.

Sky Radio heeft in het verleden, voor het samengaan met Radio 538, wel eens gezegd dat het zijn non-stop-muziekformat alleen om zou gooien als Edwin Evers wil overstappen.

Mediastrateeg Evert Bronkhorst van mediabureau Vizeum ziet overigens nog een mogelijk scenario: “Het kan ook een meesterzet van John de Mol zijn. Dat hij Edwin Evers verplaatst naar Radio 10 en Mattie en Wietze de ochtendshow gaan doen op 538. Daarmee verzwak je ‘jongerenconcurrent’ Qmusic en bied je een antwoord op de opkomst van Radio 2 in de ouderendoelgroep.

Radio 10 heeft sinds kort een nieuwe ochtendshow: Goeiemorgen Lex met Lex Gaarthuis, die voorheen te horen was op 100% NL.

Het AD-artikel ‘Mattie en Wietze bezig met vertrek bij Qmusic’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: Qmusic

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen