Richard hint op verhuizing Jopie Parlevliet naar SBS 6

Richard Groenendijk gaat het eens met John de Mol hebben over een verhuizing van De Jopie Parlevliet Show naar SBS 6. Dat gaf hij vanochtend aan op Radio 10. RTL 4 stopte vorig jaar na twee seizoenen met De Jopie Parlevliet Show, omdat het kijkersprofiel iets te oud zou zijn voor de adverteerders. “Er zijn wel wat plannen nog met haar. Voorlopig even niet, want de theatershow komt eerst, maar ik heb niet het idee dat zij definitief weg is. Het komt nog wel“, zegt Groenendijk nu.

Waar hij die plannen dan gaat realiseren? “Er zijn wel meerdere openingen nog. Bij RTL weet ik niet eigenlijk, dat denk ik namelijk niet.

Het lijkt erop dat Groenendijk SBS 6 in gedachten heeft, waar hij nu al te zien is als panellid in Wat Vindt Nederland. “Misschien, ik zal John de Mol eens bellen.

Het betekent niet dat alle banden met RTL verbroken zijn, aldus Groenendijk. “RTL heeft nog wel mijn vorige theatershow op de plank liggen. Die gaan ze nog uitzenden binnenkort. Het is niet zo dat de banden met RTL nu verbroken zijn, maar qua Jopie Parlevliet wel. Dat gevoel heb ik wel.

De cabaretier is graag op televisie, omdat hij daardoor volle zalen heeft in het theater. “Zo werkt dat wel. Eén avond in een slecht bekeken tv-programma zijn al meer kijkers dan ik in twee jaar in het theater heb. Dat is ongelooflijk. De impact is enorm.”

Het gevaar is wel dat je een beetje het sletje van tv wordt als je overal in gaat zitten. Het is wel schoenmaker blijf bij je leest. Ik ben van het theater en als ik moet kiezen, kies ik voor het theater. Dat is mijn core business.”

Foto: RTL

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen