NPO met amusementstoets: ‘Is Eén tegen 100 wel oké?’

De NPO werkt aan een amusementstoets waarmee bepaald kan worden of een programma puur amusement is of een diepere laag heeft. Dat melden ingewijden vandaag aan De Telegraaf. Staatssecretaris Sander Dekker (Media) slaagde er vorig jaar niet om een amusementsverbod bij de NPO door de Kamer te krijgen, maar het is duidelijk wat Den Haag vindt van amusement op 1, 2 en 3. Om kritiek voor te zijn denkt de NPO nu na over criteria voor een amusementstoets.

Het is volgens De Telegraaf geen makkelijke opgave. “Heeft bijvoorbeeld Eén tegen 100 enkel een onderhoudende functie of is het ook educatie?“, aldus de krant (via Blendle). “En is Ranking the stars plat of een geoorloofd middel om jongeren naar de NPO te halen?

Volgens de krant zal toetsing pas plaatsvinden ná uitzending. Omroepen krijgen eerst nog de kans om het programma aan te passen, voordat het van de buis wordt gehaald.

De programma’s waar Dekker zich vooral aan ergerde zijn Bananasplit en Ranking the Stars.

Foto: Avrotros / Nick van Ormondt

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen