Nieuwe Buren mag verder ondanks slechte kijkcijfers

Geplaatst op do 06 apr 2017 om 14:46

RTL 4 gaat verder met de dramaserie van Nieuwe Buren, ondanks de lage kijkcijfers van het tweede seizoen dat momenteel wordt uitgezonden. De opnames zijn deze week begonnen. Dat heeft de tv-zender laten weten. Na het door 1 miljoen mensen bekeken Helemaal Het Einde scoorde Nieuwe Buren afgelopen maandag bijvoorbeeld slechts 577.000 kijkers en 9,5 procent marktaandeel, vér onder het zendergemiddelde. Toch mag de serie, die ook bij Videoland (de Netflix van RTL), gewoon door.

Fockeline Ouwerkerk en Tibor Lukács zijn samen met Abbey Hoes, die hun dochter speelt, ingetrokken in de Zonnewijk. Ook Raymond Thiry en Tonko Bossen als zijn zoon zijn nieuw in de buurt, net als Tobias Kersloot. Hij speelt de zoon van Carl, het personage van Leopold Witte uit het tweede seizoen. Beppie Melissen zien we ook in het derde seizoen.

De jongere generatie speelt in het derde seizoen een belangrijke rol. Met Abbey Hoes en Tobias Kersloot heeft Nieuwe Buren wederom een nieuw real-life-liefdeskoppel binnen haar cast. Eerder was dit het geval met de koppels Daan Schuurmans en Bracha van Doesburgh en Fedja van Huêt en Karina Smulders.

Wie van de cast van seizoen twee terugkeert in het nieuwe seizoen, wordt later bekendgemaakt. RTL 4 zendt nog tot maandag 24 april seizoen 2 uit. De eerste twee seizoenen van Nieuwe Buren zijn volledig te zien bij Videoland.

Het derde seizoen van Nieuwe Buren kent tien afleveringen.

Foto: RTL
26 Reacties op “Nieuwe Buren mag verder ondanks slechte kijkcijfers”


 1. Rogier, Amsterdam

  Het eerste seizoen was dan ook beduidend beter geschreven.

 2. Ron

  Dat is goed nieuws. Ik heb net Videoland dus ik denk dat met name daar de kijkers zitten anders hadden ze zeker niet een nieuw seizoen bij besteld als het daar al niet scoorde.

 3. Anoniem

  Je zal maar een abbo hebben op Videoland. Betalen voor 3x niks aanbod.

 4. Ron

  Ben best tevreden over het aanbod, nog niet zoals bij Netflix maar het komt op gang. Nog meer eigen content er op, dat is wenselijk.
  Alleen hun app zuigt nog aan alle kanten. Onthoud niet goed waar je gebleven bent, speelt afleveringen die je gezien hebt. Kan nergens uitzetten dat volgende afleveringen niet gelijk doorspelen. Maar in combi met Chromecast is het ideaal. Strak beeld.

 5. Chiel

  Als je van Nederlandse films en series houdt dan is dit ideaal denk ik. Series als Flikken, Kees en co enz. Toch wel andere doelgroep dan Netflix. Voor mezelf was 4 weken een proefabonnement genoeg om alles te zien wat ik wilde. Dat duurt bij Netflig nog wel even….

  De app is overigens om te huilen! Ongelooflijk, de persoon die daar over gaat moeten ze per DIRECT ontslaan.

 6. Chiel

  Oja, Nieuwe Buren. In seizoen 1 gebeurde er eigenblijk iedere aflevering al bijzonder weinig. Erg traag. Seizoen 2 begon ook weer zo, ik ben afgehaakt…

 7. yoshi

  Het scoort slecht om dat Katja Schuurman er niet meer in zit.
  Die werd er natuurlijk uitgeschreven omdat destijds de scheiding met Thijs werd aangekondigd en meneer heeft een vinger in de pap omdat hij meesterdrama is bij RTL.

  Toevallig wordt er weer een hele stal van RTL acteurs naar het derde seizoen binnengesleept… Zo saai elke keer dezelfde koppen.

 8. Joep

  Rtl had al goedkeuring voor twee seizoenen na het eerste seizoen. Verkeerd gegokt.

 9. Ron

  @Joep: jawel, maar denk dat daar altijd mitsen en maren aan zitten dus bij tegenvallende kijkcijfers wordt het terug getrokken. Dus ik denk dat de serie het wel goed doet bij de Videoland kijker i.p.v. de lineaire TV kijker die de serie bij RTL 4 volgt. Maar exacte kijkcijfers laat Videoland net als Netflix, niet zien.

 10. Geniale Wrat

  RTL dondert echt als een kaartenhuis in elkaar. Fijn om te zien.

 11. Laurens

  Vreemde beslissing! Zo goed gaat het niet met RTL, dit gaat echt niet op TV komen.
  Ook online wordt dit programma niet uitermate goed bekeken!

 12. Jroen

  Seizoen 1 was goed. Seizoen 2 minder.. Ongeloofwaardig. Ik verwacht dan ook dat Bracha en Daan een verbindende rol zullen hebben maar geen hoofdrol.

 13. john

  top serie… ik ben wel enorm geboeid… punt. smaken verschillen

 14. Jerommeke

  Vreselijke serie.

 15. kijk

  weer zoon talpa serie!

 16. Ron

  @Laurens: heb jij de cijfers, zo ja, waar kan ik deze vinden?

 17. Erik

  Ben van mening dat seizoen 3 dan weer vertrouwd op de zondag moet.

 18. Rob Tuinkers

  Belachelijk. En Zwarte Tulp, dat wel goed gaat hebben ze kapot gemaakt. Idioot

 19. rob

  TOP TOP

 20. Pris

  Op zondagavond had dit veel beter gescoort!!
  Seizoen 1 helemaal gekeken, seizoen 2 geen enkele aflevering, puur omdat het op maandag is en dan niet uitkomt.

 21. Martijn

  Ik hoop dat Zwarte Tulp ook een vervolg krijgt!

 22. Joep

  Rtl moet blij zijn dat gtst nog scoort al gaan die cijfers ook naar beneden. Op sommige dagen duikt het marktaandeel onder de 20%

 23. josdays

  Het is een hele rare, ongeloofwaardige serie, ondanks de goede acteurs. Wat ik bijvoorbeeld idioot vind is dat in de eerste serie dat zoontje een ernstige lichamelijke afwijking heeft, waardoor hij moeilijk beweegt; in aflevering 1 van serie 2 huppelde hij ineens vrolijk over een bouwterrein. dat soort dingen dus.

 24. Erik

  Wat gtst betreft ook dat word natuurlijk vooruit gekeken.ma en vr vaak rond de 1.5 miljoen.Di tm do vaak wat lager rond de 1.2. Gelukkig is het nog niet zo laag als in 2008 toen elrand overwoog te stoppen. AG ja de serie is ook al met seizoen 27 bezig.nog steeds knap vind ik Hoe het scoord na zoveel jaar.de soap kent up en downs. Ben blij dat momenteel de oudere zoals marine, ludo ,janine , anton en linda wat meer te zien zijn. De start van dit huidige seizoen toen vooral Sam en rover na die explosie zoveel te zien waren en die hele verhaallijn eromheen dat heeft gegarandeerd schade aangericht.dat was te langdradig en leek soms net een jeugdsoap. De rollen van de 40 plus en de jonkies moeten wat beter verdeeld worden zoals in de begin jaren .toen was het Veel meer voor het hele gezin.zowel scholieren als gepensioneerden en alles wat er tussen zat keken.nu is het vooral voor ouderen niet leuk meer en vergeet niet Nederland vergrijst.een oud iemand zoals harmsen mist de soap nu ook.

 25. Dag

  Npo3 weet wat ze te doen staat. S4 van Smeris op Maandag om 21.30.

 26. Gigi

  Lkkr snuggere opmerking over die lichamelijk beperkte zoon……lkkr goed gekeken dan seizoen 1. Dat is n heel ander zoontje. Thijs had 2 zoontjes oen! 😂

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.