‘John de Mol stelt Winston aan als grote SBS-baas’

Winston Gerschtanowitz, de vroegere rechterhand van John de Mol die dit jaar overstapte van RTL 4 naar SBS 6, krijgt een belangrijke positie bij SBS nu de zendergroep volledig eigendom wordt van de mediatycoon. Dat gerucht kwam gisterenavond aan bod in RTL Boulevard en vanochtend in De Telegraaf. Luuk Ikink zei: “Er was ook nog een bericht over Winston, want hij zou zenderbaas worden van SBS 6. We hebben hem gesproken en hij zegt: ‘Die geruchten zijn dat het niet waar is.’”

Boulevard-collega Peter van der Vorst ziet het wel gebeuren. “Het is niet een heel gekke gedachte, want Winston was natuurlijk jarenlang de rechterhand van John de Mol, dus die banden zijn er natuurlijk wel.”

De Telegraaf stelt dat Gerschtanowitz zelfs mogelijk de ceo van heel SBS Broadcasting wordt, dus de opvolger van Peter de Mönnink. “Talpa is ook al bezig met de positie van ceo voor SBS Broadcasting. De Mol is zeer tevreden over Talpa-ceo Pim Schmitz. Maar Schmitz is een voormalig zakenbankier en De Mol zou de voorkeur hebben voor een directeur met een creatief profiel.

Volgens ingewijden is Gerschtanowitz een ‘goede kanshebber’, gezien zijn nauwe banden met De Mol. “Desgevraagd ontkende de voormalige soapster in uiteenlopende formuleringen dat hij in beeld is.”

Wel zegt Gerschtanowitz blij te zijn met de kortere lijntjes tussen SBS en Talpa. “Deze overname biedt zonder meer interessante kansen voor SBS.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen