Janine Abbring: ‘Linda de Mol eet te veel vlees’

VPRO-ster Janine Abbring, die dit jaar de presentatie van Zomergasten op zich neemt, vindt dat RTL 4-ster Linda de Mol wel erg veel vlees eet. Dat laat de eindredactrice van Zondag Met Lubach weten op Twitter. De Mol vlogt sinds kort over haar poging om af te vallen en daaruit blijkt volgens Abbring vooral dat de tv-koningin een echte vleeseter is. “Wat mij vooral opvalt in Linda’s lijnpoging is hoe ouderwets veel vlees ze eet. Tijd voor een vega-themanummer van de LINDA“, zegt ze.

Abbring krijgt op sociale media kritiek, omdat haar kritiek typisch ‘Randstedelijk’ zou zijn. Het propageren van midner vlees eten zou iets heel yupperigs zijn, waar de rest van Nederland niet mee bezig is.

Wat een onzin, vindt Abbring. “Wat de fok heeft mijn pleidooi voor minder vlees eten met de Randstad te maken? Ik riep dit in Groningen ook al hoor, waar ik tot twee jaar geleden woonde. Terwijl ik (bijvoorbeeld) bij DWDD werkte. Heel Randstedelijk allemaal.

Aandacht vragen voor minder vlees eten is gewoon goed, stelt ze. “Minder of geen vlees eten is beter voor dier en milieu, ik zie niet in waarom je daar in welk medium dan ook géén aandacht aan zou besteden.

Dat het dan meteen als mening opdringen wordt geframed is in my humble opinion nogal kortzichtig en de Randstadframe is helaas niet op mij van toepassing.

Critici wijzen Abbring erop dat onder ‘normaal eten’ ook gewoon vlees eten valt. Abbring: “Aha, dan verschillen we van mening over definitie ‘normaal’ eten. ‘Met de kennis van nu’-blabla van mij. Ik vind elke dag vlees inderdaad ouderwets.

Verder werd ik al op mijn vijftiende een irritante rabiate vegetariër, in een klein Gronings dorp. #yolo

Foto: VPRO/Merlijn Doomernik

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen