Fred van Leer: ‘Traditionele televisie is passé’

Fred van Leer denkt dat lineaire televisie nu echt passé is, ondanks dat het medium nog elke avond miljoenen kijkers trekt naast alle nieuwe media die er zijn. Dat zegt de tv-stylist vandaag in het AD. Van Leer gelooft niet in kijken op het moment dat iets wordt uitgezonden. Het is klaar met traditionele tv, meent hij. “Die manier van kijken wel. Ik hoorde laatst iemand van een tv-zender zeggen: dat online is toch wel de toekomst. Toen dacht ik: nou schat, het gebeurt nú“, aldus de tv-persoonlijkheid.

Zelf kijkt Van Leer nauwelijks live tv. “Schat, ik ben nooit thuis. En als ik wel thuis ben, kijk ik weinig tv. Dan spreek ik liever met vrienden af of ga lekker uit eten.

Hij blijft ‘voor geen enkel programma thuis’. “Een serie als Klem met Georgina Verbaan vind ik fantastisch, maar ik wacht liever totdat ik zo’n serie helemaal in één keer achter elkaar kan zien. Ik haat het namelijk als ik een week moet wachten op de volgende aflevering.

Naast Utopia kijkt Van Leer vooral graag naar slow-tv. “Er zijn twee programma’s die ik vaak terugkijk: Ik vertrek en We zijn er bijna. Dat is zulke lekker trage televisie“, besluit hij in de krant, via Blendle.

Overigens is Van Leer als tv-presentator ook definitief passé. Zijn laatste programma’s Shopping Queens en Show XL waren inhoudelijk en kijkcijfermatig enorme flops.

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen