Daan Nieber: ‘Ninja Warrior slap aftreksel van Wipeout’

Daan Nieber vindt de SBS 6-show Ninja Warrior met Dennis van der Geest en Kim-Lian van der Meij een slap aftreksel van de toenmalige RTL 5-show Wipeout. Dat zegt de KRO-NCRV-presentator vandaag in het AD. Nieber is kritisch over het prestigeproject van SBS 6. Hij kijkt het programma wel, maar hij vindt het format toch behoorlijk tekortschieten. “Ninja Warrior zie ik vaak, maar ik vind het een slappe versie van Wipeout: een soort kermis voor volwassenen“, geeft hij aan in de krant.

De kijker kan zich niet in het programma herkennen, denkt de tv-maker. “Probleem met Ninja Warrior is dat het allemaal van die eiwitshake-etende gespierde sportschooltypes zijn waardoor je niet denkt: dat kan ik ook wel.”

Zelf maakt Nieber vooral veel human-interest-tv. Wat staat er nog op zijn wensenlijst? “Iedereen zegt altijd: laat mij een Louis Theroux-achtig programma maken, maar dat kun je nooit waarmaken. Wat ik wél geweldig vind, is een soort Paradijsvogels of Showroom“, zegt hij in het dagblad (via Blendle).

Nieber stapte eind 2015 over van het RTL 4-programma Editie NL naar KRO-NCRV.

Foto: KRO-NCRV

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen