Bert van der Veer: ‘Linda de Mol niet naar SBS’

Tv-kenner Bert van der Veer, regisseur van Pauw, verwacht niet dat Linda de Mol overstapt van RTL 4 naar SBS 6 nu haar broer John de Mol volledig eigenaar wordt van de SBS-zenders. Dat heeft hij gezegd op NPO Radio 2. Linda de Mol stapte niet over toen haar broer in 2011 voor eenderde eigenaar werd van SBS en zal dat zes jaar later ook niet doen nu hij volledig eigenaar wordt, verwacht Van der Veer. “Nee, waarom zou ze? Ze heeft het hartstikke naar haar zin“, aldus de televisiedeskundige.

Eén keer volgde Linda haar broer wél. “Dat heeft ze al een keer gedaan toen Talpa een televisiestation was. Toen is ze van de TROS naar Talpa overgestapt en dat eindigde niet zo gelukkig.”

Nu is de situatie anders: Linda kan bij RTL immers doen wat ze wil, aldus Van der Veer. “Als Linda bij Erland binnenstapt met een nieuwe dramaserie, dan zegt hij: ‘Wat leuk!’ Ze heeft misschien niet zo veel macht als haar broer, maar minstens zo veel invloed.”

Bovendien gaat het tegenwoordig ook niet meer zo om de sterren, zegt hij. “De tijd is een beetje voorbij dat presentatoren het succes van een programma bepalen. Alles heeft ook te maken met het format, de plek in het schema en de concurrentie.”

John de Mol is meer geïnteresseerd in het testen van wereldwijd verkoopbare formats dan het binnenhalen van sterren, geeft hij aan. “Je zult meer quizzen en talentenjachten zien waar een format achter zit. Daar is John de Mol het meest in geïnteresseerd.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen